Amb motiu del Dia Internacional de la Solidaritat hem preparat aquest vídeo del IV Rastell Solidari de Cáritas Bétera, el qual es va celebrar fa dos cap de setmana i ja oferirem una crònica amb imatges.

El 31 d’agost de cada any se celebra el Dia Internacional de la Solidaritat. Es va triar aquesta data en honor al moviment social polonés Solidaritat, que va ser representat en 1980 pel gremi sindical ‘Solidarność’.

Aquest moviment va ser un dels punts responsables de la caiguda del mur de Berlín. Un dels seus dirigents, Lech Walesa, va ser consagrat amb el Premi Nobel de la Pau gràcies a que va promoure els ideals de la solidaritat no sols al seu país d’origen sinó per tot el planeta.

El propòsit d’aquest dia no ha variat molt des que es fundara el partit sindical. Es basa en un principi bàsic que és el de l’ajuda mútua o l’ésser solidaris amb els altres.

Segons el mateix Walesa, només en la mesura en què tots ens ajudem i treballem per una causa comuna que proporcione el major benestar a tots, en aqueixa mateixa mesura viurem en un món molt més pacífic, enriquidor i pròsper per a cada nació, poble o individu.

Entre les actuacions que s’emmarquen dins les accions solidàries es troben les següents:

  • Donar menjar als més desfavorits.
  • Recol·lectar roba per als pobres.
  • Realitzar activitats de recreació i esplai en zones públiques.
  • Ajudar als xiquets i les persones de la tercera edat de la zona en la qual es viu.
  • Realitzar jornades amb una finalitat concreta.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia