(EFE) Els estudiants que no hagen aprovat la primera convocatòria de les proves per a accedir a la Universitat (EBAU/EVAU) el pròxim curs compten amb una segona oportunitat des de hui dimarts en catorze comunitats. Per exemple, en la Comunitat valenciana, han retardat aquesta “repesca” de juliol a setembre per la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, la convocatòria extraordinària de la EBAU 2020 per a setembre en la Comunitat Valenciana tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre.

Les normes enfront de la Covid-19 com portar màscara a l’examen i asseure’s amb distància tornaran a presidir aquestes proves com ho van fer al juny i juliol. La pandèmia i la declaració de l’estat d’alarma va obligar les comunitats a retardar les proves el curs passat i, a diferència d’altres anys en què la tendència era fer la “repesca” al juliol perquè els alumnes tingueren més frescos els coneixements i disposaren de temps abans d’anar a la universitat, ara s’ha tornat a optar per setembre.

De nou, com va passar en la prova ordinària, les comunitats tendiran a adaptar el model d’examen per a garantir, com va demanar el Ministeri d’Educació, que l’accés a la Universitat es produïra en termes d’equitat i justícia per a tot l’estudiantat, malgrat haver perdut les classes presencials de l’últim trimestre.

No obstant això, aquesta prova coneguda abans com a Selectivitat, continua creant polèmica perquè moltes veus estudiantils, i fins i tot alguns partits polítics com a PP i Ciutadans, reclamen que siga homogènia: en els mateixos dies, amb les mateixes preguntes i amb el mateix barem de correcció per a tota Espanya, a semblança del que ocorre amb l’examen del MIR per als metges.

Per al curs 2020-21 s’han pujat les notes de tall (és la nota d’accés més baixa d’entre tots els estudiants admesos a un grau) per a entrar en moltes facultats, segons ha criticat el Sindicat d’Estudiants, que ha considerat que aquest increment priva a molts estudiants de poder estudiar la carrera triada.

Per a aquest sindicat, la EBAU/EVAU no havia d’haver-se celebrat enguany a causa de les conseqüències acadèmiques provocades pel confinament pel coronavirus.

Dates de la convocatòria extraordinària de la EBAU 2020 per a setembre per Comunitats Autònomes:

Andalusia: 14, 15 i 16

Aragó: 9, 10 i 11

Balears: 8, 9 i 10

Canàries: 10, 11 i 12

Cantàbria: 8, 9 i 10

Castella-la Manxa: 1, 2 i 3

Castella i Lleó: 10, 11 i 12

Catalunya: 21, 22 i 25

Extremadura: 1, 2 i 3

Galícia: 15, 16 i 17

Madrid: 8, 9 i 10

Múrcia: 9, 10 i 11

Comunitat Valenciana: 8, 9 i 10

La Rioja: 2, 3 i 4.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia