L’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’I.E.S. Les Alfàbegues de Bétera ha compartit en les seues Xarxes Socials aquest comunicat que hem considerat d’importància compartir amb tots vosaltres. Adjuntem també les imatges tal qual han sigut publicades:

Estimades famílies.

Esperem que hàgeu gaudit i descansat durant l’estiu que estem a punt de finalitzar. Ens trobem a punt d’iniciar el curs escolar 2020-21,un curs escolar inevitablement diferent però que estem segurs que amb l’aportació i esforç de totes i tots serà un repte que aconseguirem superar i tirar avant amb èxit.

Mitjançant aquesta circular informativa us facilitem el calendari d’inici de curs (Annex I). La jornada de benvinguda es realitzara de manera escalonada, establint un dia per nivell tal com s’indica en el calendari.

Com ja us informarem en la circular del 31 de juliol, l’assistència a les classes presencials durant aquest curs escolar serà en dies alterns (excepte 1r ESO – 3r PMAR – 4t PR – FPB) segons el nivell i l’agrupació en el qual es troben els vostres fills. Durant la jornada d’acolliment la tutora o tutor els indicara a quina agrupació pertanyen i així conéixer els dies d’assistència al centre educatiu. Aquest calendari estarà publicat en el web del centre amb l’objectiu de tindre en tot moment clara l’organització del curs acadèmic.

Així mateix us indiquem les instruccions i manera d’actuació (Annex II) de les vostres filles i fills en el centre educatiu, la situació sanitària que estem patint exigeix el màxim rigor i compliment d’aquestes. Estem davant d’una greu situació de salut pública que no ens permet marge d’error, la salut de la societat està en joc. Us demanem que des de l’entorn familiar col·laboreu i consciencieu a les vostres filles i fills d’aquesta situació i de l’obligatorietat del compliment de les mesures establides en el centre educatiu, l’incompliment d’aquestes comportara la màxima sanció disciplinaria, donada la gravetat de la repercussió.

Recordeu que davant qualsevol possible símptoma relacionat amb la COVID-19, no s’ha d’acudir a l’institut.

Adjunt a aquesta circular, us fem arribar el model de declaració responsable perquè l’empleneu i signeu i que el vostre fill/a presente al tutor/a durant la primera setmana de classe.

Preguem que estigueu pendents deis mitjans de comunicació habituals (ITACA web família, web del centre (https://mestreacasa .gva.es/web/ieslesalfabegues) i canal de Telegram
(https://t.me/gvaiesalfabegues), per a estar en contacte amb vosaltres i continuar actualitzats davant un eventual canvi o modificació de la situació i organització acadèmica dels vostres fills/es.

Amb la col·laboració de totes i tots, i la consciència col·lectiva que aquesta situació sols es venç complint amb les indicacions sanitàries, eixirem d’aquesta.

Atentament.

En Bétera a 01 de Setembre de 2020. Equip Directiu IES Les Altabegues.

ANNEX I CALENDARI SETEMBRE 2020

 • DIVENDRES 04 DE SETEMBRE. De 09.00 h a 13.00 h
  Lliurament de llibres alumnat de “Xarxa Llibres” de 3r i 4t ESO. L’ordre de lliurament està establit per cognoms, el llistat el podeu consultar en la web de l’institut en l’apartat “Xarxa Llibres” (https://mestreacasa .gva.es/c/document librarv/get file?folderld=500021142750&name=DLFE – 2250734.pdf)
  PREGUEM Màxima PUNTUALITAT, amb la finalitat d’evitar aglomeracions de persones.
 • DILLUNS 07 DE SETEMBRE.
  De 10.00 h a 13.00 h, alumnat de 1r ESO. (El servei de transport escolar ja estarà en funcionament).
  De 16.00 h a 16.45 h, alumnat de FPB. De 17.00 h a 17.45 h, alumnat de GM. De 18.00 h a 18.45 h, alumnat de GS.
 • DIMARTS 08 DE SETEMBRE.
  De 08.10 h a 13.00 h, alumnat de 2n ESO. (El servei de transport escolar ja estarà en funcionament). Durant aquesta jornada l’alumnat rebrà el lot de llibres de “Xarxa llibres”.
  De 09.00 h a 10.00 h, alumnat de 1r Batxillerat.
 • DIMECRES 09 DE SETEMBRE.
  De 10.00 h a 12.00 h, alumnat de 3r ESO. (El servei de transport escolar ja estarà en funcionament).
 • DIJOUS 10 DE SETEMBRE.
  De 09.00 h a 10.00 h, alumnat de 2n Batxillerat.
  De 10.00 h a 12.00 h,alumnat de 4t ESO. (El servei de transport escolar ja estarà en funcionament).
 • DIVENDRES 11 DE SETEMBRE.
  lnici de les classes presencials.
  1r ESO – 3r PMAR – 4t PR – FPB (torn de vesprada): tot l’alumnat, presencialitat diària.
  Des de 2n ESO fins a 2n Batxillerat: alumnat pertanyent a l’agrupació 1 de classes presencials. Aquest alumnat serà informat durant la jornada d’acolliment.

ANNEX II INSTRUCCIONS COVID-19 CURS 2020-21

(El compliment d’aquestes indicacions tenen caràcter OBLIGATORI)

El seu incompliment per part de l’alumnat tindrà caràcter de falta greu, sent sancionats immediatament, es dirà a la família per a comunicar la situació i hauran de vindre
a recollir-ho/a.

1. Ús obligatori i adequat (cobrint zona boca nasal) de màscara durant tota la jornada escolar, inclòs l’interior de l’aula.
2. Higiene habitual de mans, seguint sempre les instruccions i decisions del professorat. El centre educatiu disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic en totes les zones.
3. Tot el material serà de caràcter personal i no es podrà compartir.
4. La posició de la taula de l’alumnat no es podrà moure de la zona assenyalada i la seua ocupació vindrà determinada pel professorat .
5. Entre el material habitual de l’alumnat es recomana incloure un xicotet pot de gel hidroalcohòlic.
6. Mantindre en tot moment la distància de seguretat, d’1,5 metres.
7. Seguir la direcció de les fletxes que indiquen el sentit de la marxa durant els moviments que es produïsquen en el centre.
8. Seguir les senyalitzacions d’entrada i eixida als edificis del centre educatiu segons les
marques establides.
9. Les escales NOMÉS tindran un sentit de pujada o baixada, no es poden produir creus ni concentració de persones durant l’ús d’aquestes, és imprescindible mantindre la distància de seguretat d’1,5 m.
10. Entre classe i classe no es pot eixir de l’aula, llevat que existisca autorització del professorat.
11. Respectar la zonificació dels espais del pati durant el temps de descans.
12. Les fonts d’aigua del pati estan anul·lades.
13. Al pati estan prohibits els jocs en els quals hi haja contacte o es compartisca material.
14. La cafeteria tindrà accés des de la porta habilitada al pati, amb un aforament màxim de tres persones a l’interior. L’espera per a entrar es realitzarà en fila mantenint la distància mínima de seguretat d’1,5 m
15. En els banys l’ocupació màxima serà de dues persones. Fent ús d’aquest va espaiar per a qüestions imprescindibles.
16. La deterioració intencionada i/o mal ús del material de protecció i prevenció (màscares, gel hidroalcohòlic, sabó, dispensadors, …) es considerarà falta greu.
17. L’alumnat usuari del transport escolar, seguirà estrictament les indicacions de les/els monitors:
a. Desinfecció amb gel hidroalcohòlic de mans a la pujada de l’autobús.
b. Ús obligatori i adequat (cobrint zona boc nasal) de màscara durant tot el trajecte.
c. Ocupació dels seients indicats per al/la monitor/a de l’autobús, mantenint sempre la mateixa ocupació.
d. En la pujada al transport escolar els seients s’ocuparan des del final cap al principi de l’autobús, la baixada es realitzarà des del principi cap al final, seguint en tot moment les indicacions dels monitors i mantenint la distància de seguretat. Aquests moviments s’han de realitzar amb la màxima atenció i celeritat possible per a no provocar retards ni concentració de persones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia