El Butlletí  Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimecres, 02 d’agost, el repartiment de 2.000 milions d’euros per a reforçar el sistema educatiu de les comunitats autònomes en el context de la pandèmia per coronavirus. La Comunitat Valenciana rebrà 214,18 milions d’euros.

El repartiment d’aquesta partida, que forma part del fons covid-19 de 16.000 milions aprovat pel Govern, es farà efectiu al llarg de setembre i començarà a arribar la setmana que ve.

Aquests fons estan destinats al reforç del sistema educatiu; sobretot, tenen com a objectiu la contractació de professors per a baixar les ràtios d’alumnes, el lloguer de locals i la compra de material com a mampares, màscares o gels desinfectants.

Les comunitats que més diners rebran seran Andalusia (383,8 milions), Catalunya (337,4 milions), Madrid (291,69 milions) i la Comunitat Valenciana (214,18 milions).

Valoració Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat aquest dimecres “l’esforç de tota la comunitat educativa i de tots els equips directius dels centres de la Comunitat Valenciana” perquè el curs s’inicie amb la major normalitat i seguretat.

En aquest sentit, Vicent Marzà, conseller d’Educació, ha reiterat l’agraïment al treball dels membres de la comunitat educativa, que ha fet possible “organitzar els centres de manera segura i saludable i poder atendre els nostres i xiquetes amb la màxima presencialitat”.

Puig ha qualificat com a peça clau de l’arquitectura de l’àmbit docent, “la lleialtat profunda que ha existit amb el sistema educatiu valencià per part de la comunitat educativa en el seu conjunt”.

“Hem aconseguit a través del diàleg un gran acord valencià per a l’inici d’aquest curs extraordinàriament complicat. Sabem que el risc zero no existeix, però en l’àmbit educatiu s’ha fet un sobreesforç a través del diàleg amb els membres de tota la comunitat”, ha destacat el màxim responsable del Consell.

En aquest sentit, Puig ha mostrat el seu agraïment als sindicats, a l’escola concertada i al conjunt de persones que han posat per damunt “l’interés general dels xiquets i les xiquetes per a fer possible un curs essencialment presencial”.

“L’educació és la palanca del futur d’un país i, per tant, hem de posar tot el que hi ha al nostre abast per a intentar que aqueixa educació siga de la major qualitat possible malgrat aquestes circumstàncies”, ha ressaltat Puig.

En aquest sentit, el cap del Consell ha indicat que la presencialitat “és fonamental perquè l’educació és, en gran part, l’aprenentatge que fan junts els xiquets i les xiquetes”. “El contacte amb el professorat -ha continuat Puig-, és una part essencial de la sociabilitat i l’aprenentatge per a la vida, la convivència i per a generar uns valors que només des de l’escola es poden enaltir”.

Així mateix, el president ha manifestat que els xiquets i les xiquetes “seran els grans aliats contra la pandèmia”, perquè a través de l’aprenentatge que realitzaran a l’escola, “aportaran a casa el canvi d’hàbits necessari perquè cadascun assumisca la seua responsabilitat en aquesta causa comuna”.

El cap del Consell ha explicat que a partir d’aquest curs “tenim la confiança de poder implementar i impregnar a la societat amb l’autoprotecció que necessitem”.

“Retorn al col·le a Bétera”

A Bétera, segons ha informat l’Ajuntament a través de les seues Xarxes Socials oficials, Bétera planteja el retorn al Col·le en la Escoleta Infantil Municipal Xiquets i la Escoleta Infantil Municipal Josefa Guardiola perquè demà dijous, 3 de setembre, es complisquen tots els protocols de seguretat i prevenció en l’inici del nou curs amb les mesures establides per les autoritats sanitàries davant la COVID-19.

D’altra banda, alguns centres educatius com el Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas han publicat en el seu Facebook l’horari i accessos a l’inici del nou curs el pròxim 7 de setembre: clic ací.

Així mateix, el Col·legi Nuestra Señora del Carmen també ha fet el mateix a través del seu Facebook: clic ací.

El Complexe Educatiu Mas Camarena també ha habilitat un enllaç amb tota la informació pertinent: https://bit.ly/2P79BFi.

Finalment, el I.E.S. Les Alfàbegues de Bétera també va emetre un comunicat en les seues Xarxes Socials fa uns dies: clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia