El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, es va reunir ahir dimarts per videoconferència amb el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, per a ultimar tot el dispositiu de mesures de protecció i prevenció davant la COVID-19 que acompanyarà els exàmens escrits de les proves unificades de certificació (PUC) d’idiomes del curs 2019-2020. Aquestes proves començaven hui dimecres i finalitzaran el pròxim 17 de setembre.

Educació i Sanitat han actualitzat tots els protocols per a garantir la seguretat d’unes proves en les quals s’han inscrit 33.346 persones: 10.533 a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) de les comarques d’Alacant, 4.738 a les comarques de Castelló i 18.075 en les de València.

Les PUC arrancaven hui, 2 de setembre, amb l’examen escrit del nivell B2 d’Inglés, la prova més nombrosa de totes, amb 7.432 aspirants: 2.199 a les comarques d’Alacant, 1.125 en les de Castelló i 4.445 en les de València. Aquesta prova és la que ocupa més aularis per a garantir la distància interpersonal de 1,5 metres de distància entre els aspirants.

El dispositiu de prevenció i protecció marca l’ús de la màscara obligatòria tant en les proves escrites com en les orals, també inclou que la Policia Local i Protecció Civil s’organitzen per a evitar aglomeracions en l’accés als aularis de les proves. A més, hi haurà controls de temperatura en els accessos als recintes on es desenvolupen els exàmens.

Les proves es desenvoluparan durant diverses setmanes segons l’idioma i el nivell. Els exercicis conclouran el dijous 17 de setembre amb la prova de Francés B2.

Enguany, 33.346 persones s’han inscrit a les PUC que organitza la xarxa d’EOI del Sistema Educatiu Valencià, que està configurada per 24 escoles i 49 seccions distribuïdes en 66 municipis, que ofereixen l’ensenyament de 17 llengües en total: alemany, anglés, àrab, espanyol, basc, francés, grec, italià, portugués, romanés, rus, valencià, xinés, neerlandés, finés, polonés i japonés. Prop de dos de cada tres dels aspirants, un total de 21.231, s’han matriculat pel torn lliure, mentre que els 12.115 restants són alumnes oficials de les EOI.

Aquestes proves també es realitzen amb màscara i amb una mampara al mig entre professorat i l’alumnat, que, a més, se situen a dos metres de distància.

Les quatre activitats de les quals consten les PUC són: comprensió de textos escrits; comprensió de textos orals; mediació escrita, i producció i coproducció de textos escrits. La part oral, que inclou les proves de producció i coproducció de textos orals i les de mediació oral, es realitza per parelles i en cas que hi haja un nombre imparell de candidats, per trios, i s’allarga proporcionalment el temps de la prova.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia