El Complex Educatiu Mas Camarena s’ha marcat com a objectiu que els alumnes no perden ni un sol dia de classe lectiu. Per a això les àrees d’Infermeria Escolar, Riscos Laborals, Recursos Humans i Direcció porten tot l’estiu treballant per a posar en marxa tota la normativa anti Covid marcada per la Conselleria d’Educació i el Ministeri de Sanitat.

Però a la normativa obligatòria, el centre suma moltes altres mesures preventives per a evitar al màxim que el virus estiga present durant el curs escolar que estem a punt d’iniciar. Un protocol d’actuació que afecta tant els alumnes i a les seues famílies, com als professors i treballadors no docents del centre i que anirà patint modificacions segons les circumstàncies i l’evolució del virus.

Mas Camarena arranca les etapes d’Infantil des dels 4 mesos fins a Batxillerat i Cicles Formatius entre el dilluns 7 i dimarts 8, els seus més de 2.700 alumnes tornen a les aules després de quasi 6 mesos sense trepitjar el seu col·le.

Des de la direcció del centre insisteixen que el més important és l’organització, “és fonamental que tots sapiem on hem d’anar, per on entrar, per on eixir, quin és el nostre espai al pati, el lloc a l’aula i el lloc fixat per a menjar.”

Per a això s’han escalonat les entrades i les eixides, habilitat nous espais, creat aules més espaioses, comprat pupitres i cadires individuals i ampliat el personal de neteja per a una contínua desinfecció de tots i cadascun dels espais. Ha ressaltat la directora del centre, Maite Marín.

El treball del Departament d’Infermeria Escolar va ser fonamental perquè els 800 alumnes de l’escola d’estiu  tingueren un curs sense incidents i s’espera que el curs transcórrega amb la màxima seguretat possible. “Hem preparat al personal i també adaptat totes les instal·lacions per a fer que el curs transcórrega sense la major incidència, encara que també tenim previst si es produïra algun cas, tot el protocol d’actuació” Ha afirmat una de les infermeres del centre, Alicia Carmona.

Mes Camarena considera que el treball del Departament d’Infermeria  serà crucial per a detectar els possibles casos sospitosos de Covid i aplicar el protocol sanitari per a minimitzar els riscos i contagis.

Mesures preses pel centre

Grups de convivència  estable

Durant tota l’etapa d’Infantil i Primària s’estableixen els denominats grups de convivència estable amb la finalitat que s’eviten al màxim les interaccions entre ells.  En aquests grups no estan obligats a mantindre la distància de seguretat, però si s’evitarà que els pupitres estiguen enfrontats.

La màscara és obligatòria a partir de 1r de Primària i recomanable entre els alumnes de 3 a 6 anys sobretot a l’hora de l’entrada i eixida del pati, per a anar al bany o al menjador.

La temperatura dels alumnes es prendrà abans d’entrar a classe, “en aquest punt apel·lem a la responsabilitat dels pares, és fonamental que els xiquets que presenten algun símptoma com les dècimes de febre es queden a casa”. Ha destacat la infermera del centre.

Els autobusos es desinfectaran després de cada ruta, però a més els seients seran fixos per a cada alumne i l’ús de la màscara serà obligatori a partir dels 3 anys.

Classes a l’aire lliure

La ventilació natural serà una de les claus per a eliminar la càrrega vírica al màxim. Per a això mantindrem sempre les finestres i les portes obertes de totes les instal·lacions.

Però a més es fomentarà, en la mesura que siga possible, les classes a l’aire lliure. Aprofitarem El centre aprofitarà les seues àmplies instal·lacions exteriors per a realitzar diferents activitats.

Sala Covid

Per als casos sospitosos de Coronavirus s’han creat les sales Covid, situades al costat de les infermeries de cada edifici,  amb bany privat i equipades amb tot el material sanitari necessari.

Una vegada traslladat a l’alumne fins a la sala per a analitzar els símptomes, serà la pròpia infermera l’encarregada de posar-se en contacte amb els pares per a conéixer més els detalls com a possibles símptomes o casos en la família, així com cridar al centre de salut corresponent i a Salut Pública per a rebre les instruccions oportunes.

Desinfecció de patis

L’hora de l’esbarjo també pateix modificacions. S’esmorzarà en classe, abans d’eixir al pati que estarà dividit per classes amb l’objectiu que els grups no es mesclen entre ells.

Les fonts sol s’utilitzaran per a llavar-se les mans ja que els alumnes hauran de beure de la seua botella individual. A més s’augmenta la vigilància perquè es complisquen les normes establides com no jugar a la pilota.

Com a mesura addicional es desinfectaran els patis al migdia perquè a la vesprada els pares puguen entrar a recollir als alumnes de manera segura, seguint els itineraris marcats i les portes corresponents a  cada curs.

Desinfecció dels materials

El protocol sanitari marca amb especial importància la neteja i higienització de mans abans i després de manipular els materials didàctics i jocs.

Durant aquest curs els materials com a llapis, colorins, ceres, etc. seran d’ús individual, cada alumne tindrà un recipient retolat amb el seu nom i no es podrà compartir amb altres companys.

En cada classe s’habilitarà un contenidor en el qual anar depositant els joguets i materials didàctics  utilitzats i al final del dia la tutora s’encarregarà d’higienitzar-los tots.

Mesures especials per a professors i  treballadors del centre

A les mesures ja de sobres conegudes com la higiene de mans constant, l’ús constant de la màscara en tot el recinte, mantindre la distància de seguretat i mantindre el lloc de treball desinfectat, el centre suma altres com reduir els desplaçaments entre edificis, evitar les reunions presencials, portar el pèl recollit, evitar anells o altres complements, i el canvi de roba en entrar i eixir de classe, sobretot en l’etapa d’Infantil.

Megafonia contra l’oblit

El nostre sistema de megafonia estarà contínuament actiu per a recordar periòdicament les mesures que els alumnes han de seguir durant el dia per a evitar el contagi: rentada de mans, distància, màscara, no compartir el material escolar, etc.

CONVOCATÒRIA INICI DE CURS

DILLUNS 7 SETEMBRE INICI CURS INFANTIL I PRIMÀRIA

Urb. Mes Camarena s/n. Sector Esmeralda V Mes Camarena.

DIMARTS 8 SETEMBRE INICI CURS SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

Parc Tecnològic de Paterna, C/ Benjamí Franklin.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia