Una veïna de Bétera ens va enviar ahir divendres la següent imatge, a través de la qual volia  manifestar “la situació d’algun dels contenidors a la urbanització La Masia”. “Per desgràcia no és l’únic. Estan tots així”, va afegir.

Segons la veïna, “el servei de recollida de residus i poda i la neteja dels carrers ha empitjorat en l’últim any”, referint-se a aquesta zona.

Apunt

Betera.com ha volgut tirar d’hemeroteca per a recordar que aquest tipus de situacions es venen donant de fa molt temps. El tirar la mirada arrere és perquè alguns altres veïns ens han anat preguntat el motiu de publicar ara més foto denúncies que abans, si la situació ja ve d’anys. Aquest motiu no és un altre que el següent: la situació sembla ser que s’ha fet insostenible per a tota la ciutadania i les foto denúncies ens estan arribant diàriament, sobretot en l’època estival. El fet que alguns veïns envien aquest tipus de publicacions, sembla que ha motivat a uns altres a fer-ho també.

De tota manera, qui haja acudit alguna vegada als plens ordinaris del municipi, també haurà pogut comprovar en el torn de precs i preguntes de la població que els ciutadans, sobretot d’urbanitzacions i zones concretes del municipi, porten temps preguntant per determinades precarietats en la seua zona.

Segons ens consta, per la declaracions i aclariments que ens han anat oferint els diferents responsables de Medi Ambient, és un treball bastant espinós i una situació per la qual porten lluitant i treballant dur temps, tal com hem explicat en anteriors publicacions. D’una banda, la problemàtica està en el sistema de recollida de poda i altres estris i per una altra en la recollida selectiva (dependent de Consorci València Interior).

Al seu torn, els veïns amb aquestes foto denúncies no sols es queixen de les empreses que ofereixen el servei de recollida. En algunes ocasions també responsabilitzen a la ciutadania per no fer bon ús d’aquests serveis. Així mateix, els responsables de l’àrea també han fet a vegades una crida a l’ús responsable i han recordat que les veïnes i veïns tenen un servei gratuït de recollida d’estris a domicili, al qual cal cridar a través del següent número gratuït: 900 376 936. Una altra opció és acudir a l’Ecoparc de dilluns a dissabte, de 08.00 a 20.00 hores o visitar l’Ecoparc Mòbil.

Siga com siga, a continuació oferim una imatge de 2014 i una altra de 2017 per a recordar altres foto denúncies:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia