Cada 7 de setembre se celebra el Dia Internacional de l’Aire Net per un Cel Blau. El seu principal objectiu és la investigació, desenvolupament, millora i la posada en marxa de noves pràctiques que permeten millorar la qualitat de l’aire i que a la llarga, això contribuïsca amb el benestar de la població mundial, així com erradicar els alts índexs de contaminació atmosfèrica.

L’aire és essencial per a la vida de tot el que habita en el planeta Terra. Sense ell, no seria possible cap forma de vida ja que és la principal font d’oxigen en el regne vegetal, animal i tots els éssers humans.

Per això, és important que l’aire que respirem estiga lliure de contaminants, que en general es produeixen pels agents químics que s’usen diàriament en el món de la indústria i les fàbriques, així com per les deixalles que constantment són produïts per l’home.

Al seu torn, resulta alarmant com la contaminació de l’aire provoca estralls en la salut i la qualitat de vida de les persones, la qual cosa cada any provoca greus malalties i la pèrdues de vides de milions d’éssers a nivell planetari.

Gaudir de l’aire net, és una de les millors maneres que tenen les persones per a desintoxicar, purificar i relaxar el cos i resultarà més beneficiós, contemplant un radiant i bell cel blau lliure d’elements contaminants.

Són molts els beneficis de gaudir d’un aire pur, a més de ser el principal recurs per a la vida. L’aliment i l’aigua també resulten necessaris i sense ells tampoc seria possible la subsistència, però l’aire és vital ja que bastaria pocs minuts sense aquesta font d’oxigen perquè la raça humana s’extingira. Entre les seues principals bondats destaquen:

 • L’aire permet que els éssers humans netegen el seu organisme, d’allí la importància de respirar amb consciència.
 • La qualitat de l’aire és fonamental perquè totes les cèl·lules del cos es renoven cada dia, si això no ocorre, les conseqüències a mitjà i llarg termini són l’afebliment i mort progressiva d’aquestes.
 • L’aire pur contribueix a evitar malalties respiratòries i altres patologies, que lamentablement afecten milers de persones a tot el món.
 • Contribueix de manera notable a millorar el nivell de productivitat de les persones.
 • És una excel·lent manera de combatre l’estrés i rejovenir, a més d’enfortir l’energia vital i contribuir al fet que les persones se senten més plenes i felices.

Amb la posada en marxa de el Dia Internacional de l’Aire Net per un Cel Blau, la Organització de les Nacions Unides pretén una presa de consciència a nivell global punt dels governs, organismes internacionals en els diferents nivells i de la població en general per a erradicar d’una vegada per tota els múltiples problemes que implica la falta d’aire net, la qual cosa ha ocasionat greus danys, no sols als éssers humans, sinó també al medi ambient i tot el que es mou, respira i viu en ell.

La proposta se centra en buscar noves alternatives, on la recopilació de dades, la investigació, el desenvolupament de polítiques i pràctiques innovadores contribuïsquen a millorar la qualitat de l’aire i amb això coadjuvar al fet que la salut i la vida de tots els que habitem el planeta siga el més òptima possible.

A nivell mundial, són moltes les organitzacions, grups i persones ambientalistes que han lluitat per millorar, cuidar i preservar l’ambient, incloent l’aire que respirem.

També s’han plantejat algunes propostes, que podrien ajudar a minimitzar l’impacte de la contaminació atmosfèrica i entre les quals destaquen:

 • Reduir l’ús de vehicles i utilitzar el transport públic, inclusivament hui, la bicicleta o caminar pot resultar una eixida que també beneficiarà la teua salut.
 • Utilitzar l’aigua de manera racional, així com l’energia elèctrica.
 • Major consum de productes ecològics, evitar l’adquisició de productes plàstics i l’aprofitament a través del reciclatge.
 • Triar productes que no siguen tòxics per al medi ambient a l’hora de decorar, remodelar o canviar els espais com a cases, oficines, botigues, etc.
 • A l’hora de triar sistema de calefacció, assegura’t que siguen equips d’alta eficiència, i qualitat, on la seua vida útil estiga garantida per a operar durant molts anys.
 • Evitar cremar el fem o qualsevol altre tipus de deixalla, ja que això només contribuirà a elevar la contaminació de l’aire.
 • És més aconsellable l’ús d’energia renovable.
 • Educa als teus xiquets, familiars i amics en la preservació del medi ambient, la qual cosa repercutirà a millorar l’aire que respirem.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia