Avui parlem d’arbres i en són uns pocs.

Els primers són dels “catalogats” en el poble de Bétera i que mereixen una qualificació i respecte especial, són La Carrasca o Belloter al camí del Pla Pinela. El lledoner dins el poble junt l’hort de Carola Reig i l’enfiladissa dalt a l’avinguda del País Valencià i el Ficus a la Masia de la Pelosa, també en terme de Bétera. Al citat lledoner cal fer-li una especial menció, donat que la setmana passada va caure gran part d’aquest arbre centenari. Pel que hem pogut escoltar, aquest arbre tenia un fong lignícola. Tècnics de l’Ajuntament de Bétera s’han coordinat per a treballar en la recuperació de part de l’arbre.

Un altre arbre molt significatiu a la nostra vida ha sigut el “pi de la basa” a Porta-Coeli en el terme de Serra, estava anant al Monestir a l’esquerra, avui ja desaparegut, no obstant tenim el record de l’última etapa de la seua vida.

Dos a Bétera també atractius pel colorit i la forma de les flors, són als jardins del parc que hi ha entre el Carrer Rajola i Point de Saint Martin.

Els ametlers amb la peculiar i bonica flor, és un camp al Pla Andanes, del camí de l’Assegador a la residència Roig Alfonso.
També al terme de Bétera i a l’Alter, per al margenot, un paisatge curiós, el solitari taronger sec amb un tapís de “ravenissa” en flor.

I per últim a Porta-Coeli, dues fotografies del mateix pi sec en clau alta (o siga prou clar), de fet ens agraden molt i ens adornen el dormitori, en tamany 45X30.

Text i imatges de Ximo Asensi i Alemany

Imprimir article
Comenta aquesta notícia