A més de ser el Dia Mundial de l’Alfabetització, hui també se celebra el Dia Internacional del Periodista. La data està destinada a ressaltar la importància de la professió del periodisme en la seua labor de cercar la veritat i en defensa de la llibertat d’expressió. Per això, volem mencioanr que l’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana (ADSCV) ha convocat la quarta edició dels Premis de Periodisme Sanitari, que tenen una dotació econòmica de dos mil euros i amb els quals es vol reconéixer i incentivar la cerca de l’excel·lència, la innovació i el rigor en el tractament de la informació sobre assumptes sanitaris i metges a la Comunitat Valenciana.

Carlos Fornes, president de l’Associació de Dret Sanitari de la Comunitat Valenciana, ha explicat que en aquesta convocatòria, que es tanca el 30 de setembre, es vol homenatjar els professionals de la informació que treballen tant en mitjans com en gabinets de comunicació d’hospitals per l’enorme esforç que estan fent durant aquests mesos per a preservar el dret a la informació de la ciutadania. Els periodistes estan treballant en una situació d’enorme estrés, i l’ADSCV vol reconéixer aqueixa labor”.

Els IV Premis Periodisme Sanitari compten amb dues categories: millor treball periodístic sobre COVID-19 i millor trajectòria. Cadascuna d’elles està dotada amb 1.000 euros de premi.

La primera categoria premiarà el millor treball periodístic de premsa, ràdio o televisió, en qualsevol format del gènere informatiu, ja siga en mitjans impresos o digitals, que tracte sobre COVID-19 i que s’haja publicat en qualsevol mitjà de la Comunitat Valenciana originalment en castellà o valencià, entre l’1 de gener de 2020 i el 31 de juliol de 2020, tots dos inclusivament.

La segona categoria reconeixerà la trajectòria professional d’un periodista de constatada independència i compromís amb la idea de servei públic que constituïsca un exemple i meresca ser destacat per la seua trajectòria en el camp de la salut.

El jurat dels IV Premis Periodisme Sanitari estarà compost per Vicente Ordaz, cap d’Informatius de Cadena COPE València i president del jurat; María Pilar Muñoz. directora de Comunicació de l’Hospital La Fe de València; Isabel Goyanes. redactora d’Antena 3 Televisió; Laura Garcés, redactora de les Províncies i guanyadora del premi a la trajectòria professional en els III Premis de Periodisme Sanitari 2019 i Enrique Mezquita, redactor de Diari Mèdic i guanyador del premi al millor treball periodístic en els III Premis de Periodisme Sanitari 2019.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia