En el torn de precs i preguntes del ple d’ahir dilluns a Bétera, la regidora de Compromís Raquel Puig va preguntar-li al regidor municipal d’Educació quina valoració feia sobre l’inici del curs als centres educatius de la localitat. Segons va informar el responsable de l’àrea, Manuel Chover, en la primera jornada no va haver-hi cap problema en principi. En aquest sentit, va recordar que s’havia aplicat una incorporació de les xiquetes i xiquets de manera escalonada i, que “almenys hui la jornada s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat sense cap problema ni incidència destacable. No obstant, hem d’esperar a veure els dies successius quan estiga tothom incorporat”.

Seguidament, Raquel Puig va preguntar si s’havia dut a terme alguna mesura extraordinària des de l’Ajuntament. “Quant als col·legis és Conselleria la que determina els criteris d’incorporació i, per tant, per banda de l’Ajuntament l’únic que s’ha tingut en compte és l’horari continuat, una petició efectuada pels centres Lloma del Mas i Camp de Túria a Conselleria, la qual encara no ens ha comunicat que s’haja dut a terme cap decisió al respecte. En qualsevol cas, l’Ajuntament ha de presentar en el moment que tinga coneixement formal d’aquesta petició i de la valoració de Conselleria haurà de presentar els informes, valorant la conveniència o no d’aquesta mesura demanada per les direccions dels centres”, va comunicar Chover. D’altra banda, l’edil d’Educació també va explicar que l’autobús de Lloma del Mas sí que compta amb alguna modificació aquest curs sobre l’anterior. Precisament, per la incorporació en diferents horaris dels escolars al llarg del matí, “s’ha demanat a l’empresa d’autobusos que comence el seu servei mitja hora abans perquè la citada incorporació al centre també siga escalonada”, va declarar. Aquesta mesura tindrà una repercussió econòmica segurament, però “és una qüestió que encara hem de discutir amb l’empresa i valorar entre el centre, l’empresa i el mateix Ajuntament”, va afegir.

Una altra acció de caràcter especial realitzada pel consistori ha sigut la de posar a disposició de les direccions dels centres una partida de mascaretes per als alumnes, perquè la direcció pertinent puga cobrir les necessitats puntuals (trencament o pèrdues de mascaretes per part d’alguna xiqueta o xiquet durant el dia) de manera immediata.

D’altra banda, la portaveu del PSPV-PSOE,  José Ballesteros, també va tornar a preguntar per la valoració del primer dia del curs escolar, indicant que no s’havia parlat del gel hidroalcohòlic i que li havia cridat l’atenció que Chover haguera utilitzat les paraules de “cap incidència destacable”.

A continuació, el responsable d’Educació li va aclarir que en la seua primera intervenció per a respondre a les preguntes de Raquel s’havia parlat dels col·legis del municipi que havien iniciat el curs aquest dilluns. “Quant a les escoletes el procediment va ser molt semblant la setmana passada, les quals començaren el 3, 4 de setembre i ja hui s’ha fet la reincorporació completa de l’alumnat. En les escoletes, els alumnes són menors de 3 anys i no els fa falta la mascareta. Les mestres sí que porten mascareta i també hi ha gels hidroalcohòlics en totes les aules per a l’ús del professorat i alumnat en la mesura que aquestes ho consideren oportú. La incorporació també s’ha produït amb normalitat”, va especificar. “L’única qüestió especial és que, en un principi no anava a haver-hi ni matinera ni vespertina però finalment s’ha realitzat una enquesta per als pares d’aquest alumnat per a valorar si realment és necessari implantar aquest servei i es pot establir sense perill i amb totes les mesures de seguretat”, va prosseguir.

Així mateix, Chover també va comentar que el fet de utilitzar la paraula “incidència” era perquè no hi havia hagut cap causa de preocupació que poguera preocupar o alertar a pares i professors.

 José Ballesteros també va preguntar al regidor de Policia, Julio Inés, pels efectius desplegats en l’inici del curs i el sistema. Aquest va indicar que els policies havien représ aquest dilluns la seua activitat en les zones dels centres educatius i que tot hi havia transcorregut amb total normalitat i que el fet que s’haguera fet de manera escalonada havia propiciat que tot anara més fluït.

A continuació, oferim les declaracions al respecte. Al llarg d’aquests dies, oferirem més fragments de vídeo i detall sobre altres assumptes tractats al ple com les mocions i altres precs i preguntes d’interés tant dels regidors com dels veïns i associacions.

 

 

 

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia