La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha llançat una campanya per a reivindicar els adverbis de temps més genuïns del valencià.

L’any 2020 el recordarem per moltes motius, però mentre parlem de l’any que estem vivint hem de preferir usar l’adverbi ‘enguany’ a altres maneres de referir-s’hi. Igualment, podem referir-nos al un temps passat molt pròxim al present, fa poc, fa uns instants o fa unes poques hores amb el mot ‘adés’.

El dia anterior a ahir és ‘despús-ahir’, com el dia posterior a demà és ‘despús-demà’. Quatre expressions de temps tan nostres que hem de treballar per a mantindre-les ben vives. Això és el que ha pensat la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València que ha encomanat a Virgínia Mínguez, la il·lustradora coneguda com Palmera, uns dissenys que ens recorden les rejoles hidràuliques, un altre emblema de la ceràmica valenciana. Les bosses de tela, de cotó ecològic, han sigut confeccionades a Cocentaina per l’empresa Texaguila i estampades a la ciutat de València per Artefacte.

Aquesta iniciativa forma part d’una campanya de difusió per xarxes socials de Facebook i Instagram de @Valencià a la Dipu, el compte de la Unitat de Normalització Lingüística. Està previst que aquesta iniciativa arribe als ajuntaments a partir d’aquest mes de setembre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia