Ahir dilluns, 7 de setembre, Bétera va celebrar el seu ple ordinari del mes. La sessió va tornar a tindre lloc de manera telemàtica a la Sala de Juntes de l’Ajuntament del municipi, a les 18.00 hores.

Dins de l’Ordre del dia es va aprovar el Compte General del pressupost de l’exercici de 2019, amb els vots a favor del PP, Ciutadans Bétera i Mas Camarena-Torre en Conill i les abstencions de Compromís, PSPV-PSOE i Vox (11 vots a favor i 10 abstencions).

En assabentar-se el ple dels set primers punts del citat Ordre del Dia, es va donar pas a les mocions. Concretament es van presentar tres mocions.

La primera moció, presentada per Ciutadans Bétera anava referida a la reclamació de les mesures de garantia per a la seguretat i la convivència dels ciutadans enfront de l’ocupació il·legal d’habitatge. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots a favor de PP, Ciutadans, Mas Camarena-Torre en Conill i Vox i els vots en contra de Compromís i PSPV-PSOE (12 vots a favor i 9 en contra). Els regidors de Compromís i PSPV-PSOE van manifestar que tot i que estan completament a favor dels drets de la ciutadania, es trobaven “forçats a votar en contra d’aquesta moció per no fer uns canvis dins la proposta de la moció”.

La segona moció, presentada pel Partit Popular, instava al Govern d’Espanya a no apropiar-se dels recursos de les Entitats Locals. Aquesta moció va ser aprovada amb els vots a favor del Partit Popular, Ciutadans Bétera, Mas Camarena-Torre en Conill, Compromís i VOX i els vots en contra del PSPV-PSOE (18 vots a favor i tres en contra).

La tercera i última moció la va presentar l’equip de govern format pel Partit Popular, Ciutadans Bétera i Mas Camarena-Torre en Conill. Aquesta moció anava referida al fet que l’Ajuntament de Bétera demane a la Diputació de València que augmente la dotació pressupostària destinada a erradicar el mosquit tigre i la mosca negra. La moció també va ser aprovada, en aquesta ocasió amb els vots a favor del Partit Popular, Ciutadans Bétera,Mas Camarena-Torre en Conill i Vox i els vots en contra de Compromís i PSPV-PSOE (12 vots i 9 en contra).

Posteriorment, va arribar el torn de precs i preguntes dels diferents partits de la corporació, on es va parlar de la pròxima apertura de la piscina coberta finalitzada la temporada d’estiu, d’assumptes educatius amb motiu del retorn a classe i la situació actual a causa de la Covid-19, centre cívic, la neteja i altres assumptes de l’àrea de Medi Ambient, entre altres temes.

Finalment, les preguntes de la ciutadania van posar-li el punt final a la sessió telemàtica, la qual va durar més de cinc hores.
La neteja, la situació viscuda per la Covid-19 i l’educació entre altres, també van ser els assumptes més preguntats.

Al llarg d’aquesta setmana, us oferirem més detalls de les mocions i les preguntes, acompanyades de fragments de vídeo.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia