En el Dia Mundial de l’Agricultura, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que el seu departament posarà en marxa insectaris públics en estacions experimentals de la Conselleria per a criar depredadors de noves plagues que afecten el caqui i als cítrics.

En una reunió mantinguda amb representants d’AVA-Asaja, La Unió, CCPV-COAG, UPA, Asaja-Alacant, FEPAC-Asaja, Cooperatives Agroalimentàries i en Comité de Gestió de Cítrics, Mireia Mollà ha escoltat les demandes del camp valencià en relació als tres tipus de ‘cotonets’ que afecten el caqui i la mosca blanca així com del ‘cotonet de les valls’, que afecta els cítrics, i ha recordat que las actuacions que fins ara ha desenvolupat la conselleria, com últimament contra el ‘cotonet de Sud-àfrica’ amb soltes d”Anagyrus aberiae’.

La consellera ha afegit que per a atendre la demanda dels agricultors i agricultores afectats, s’impulsarà la reproducció massiva de parasitoides per a combatre aquestes plagues, com són l”anagyrus aberiae’ i el ‘criptolemus montrouzieri’.

Ha afegit, que a més dels insectaris existents de la Conselleria, inclòs el de l’IVIA, i les estacions experimentals, també de la conselleria que començaran a exercir aquesta nova funció, es va a col·laborar amb insectaris existents en cooperatives i d’empreses privades dedicades a la producció de parasitoides o depredadors de plagues.

Per a això, Mirella Mollà ha indicat que la Conselleria sol·licitarà l’autorització del Ministeri d’Agricultura perquè aquesta iniciativa compte amb la deguda cobertura administrativa.

Així mateix, Mollà ha assenyalat que la conselleria instarà al ministeri a permetre l’ús de plaguicides efectius contra aquestes plagues. A més a més, exigirà a les autoritats de la Unió Europea un control estricte dels productes hortofructícoles que entren a la UE procedents de tercers països.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia