El Dia Internacional per a protegir l’Educació d’Atacs se celebra a partir d’aquest 9 de setembre de l’any 2020, gràcies un decret oficial establit per l’ONU i el principal objectiu de la qual és protegir a tots els xiquets i joves de tot el món de patir atacs armats, desastres naturals, malalties o algun tipus d’agressió que puga atemptar amb les seues vides, a més de garantir-los un entorn segur per a la seua formació i capacitació integral.

En un món tan convulsionat, on la violència i les guerres s’empitjoren cada dia en molts països dels cinc continents, és primordial garantir-los als nostres xiquets i joves un entorn segur que els permeta adquirir els coneixements, destreses i eines i que només serà possible a través de l’Educació.

Les nostres futures generacions, no sols han d’enfrontar-se a tristes i dures realitats com els conflictes armats, desplaçaments, orfandat, pèrdues dels seus familiars, sinó que a això, se sumen altres amenaces com les malalties i plagues que en els últims temps venen assotant a la humanitat, una d’elles la coneguda amb el nom de Covid-19.

Per aquesta raó, urgeix la necessitat que aquesta població siga atesa, usant per a això, mesures especials que permeten enfrontar la crisi sanitària que ha obligat els xiquets i joves a romandre en les seues llars a causa de la pandèmia, prestant major cura als quals viuen en països sota conflictes armats i majors índexs de pobresa, per a garantir-los l’educació a la qual tenen dret.

El tresor més gran que qualsevol pare pot deixar com a herència als seus fills és el dret a l’educació, una eina universal que els donarà les bases per a poder forjar el seu futur, a més de preparar-los per a ser un individus capaços, independents i útils a la societat i que a través dels coneixements adquirits puguen aportar algun llegat valuós a la humanitat.

No obstant això per a molts pares resulta una quimera o un somni que els seus fills puguen assistir a l’escola, ja que moltes vegades no compten amb els recursos econòmics necessaris, i els pocs diners que aconsegueixen aconseguir a penes els aconsegueix per a cobrir les seues necessitats bàsiques.

Per aquesta raó, un dels punts abordats en la Assemblea de la Nacions Unides va ser el referit a l’educació lliure d’atacs i on els governs de tot el món tenen l’obligació de brindar als xiquets, xiquetes i joves una educació gratuïta, segura, equitativa, inclusiva i de qualitat i especialment per a la població estudiantil més vulnerable com és la dels països més pobres del planeta.

Efecte de la Covid-19 en l’educació

Aquesta eventual crisi només ens ha portat a unir esforços per a eixir més enfortits. Per aquest motiu, decretar el Dia Internacional per a protegir l’Educació d’Atacs, ha sigut una manera responsable d’entendre la fragilitat i la vulnerabilitat a la qual moltes vegades no veiem sotmesos tots els éssers humans a través de la història davant esdeveniments o fets imprevistos, però que hem entés, que només units podem superar els obstacles i eixir airosos davant l’adversitat.

Malgrat les adversitats i contratemps de la Covid-19 ha sigut necessari que governs i organismes de caràcter mundial com l’ONU hagen establit un dia per a protegir l’educació dels nostres xiquets i joves d’atacs, conflictes i esdeveniments inesperats com el que travessem en aquests moments.

Per això, la celebració d’aquest dia pretén ser un reconeixement a la vida i els drets inalienables com és el de l’Educació segura i lliure per a tots els éssers humans.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia