La setmana passada, com ja hem comentat en altres publicacions, es va caure part del Lledoner del Bassó del parc de Sant Carles (Carola Reig) durant la matinada.

Els tècnics del Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica van acudir a Bétera per a conéixer de primera mà les causes i treballar in situ per a la recuperació i conservació de la resta de l’exemplar.

En l’any 1900, l’avi de la mestressa d’una finca situada a la zona coneguda hui en dia com Sant Carles va plantar aquest exemplar. Situat anys arrere al costat d’una bassa, l’arbre constitueix un dels exemples més simbòlics de Bétera, ja que recull la tradició que es tenia de plantar lledoners als peus de masies i alqueries a la comarca de Camp de Túria perquè la seua ombra proporcionava un bon lloc de descans una vegada finalitzades les tasques agrícoles.

Tres tècnics del CIEF especialitzats en labors d’arboricultura han començat amb els treballs de poda per a alleugerir un terciari del vol de l’exemplar i també per a reduir un poquet l’altura de la part més vertical gràcies a una plataforma que ha facilitat l’Ajuntament.

Les causes que van provocar la caiguda la setmana passada són degudes a les capes de fong entre la fusta que havien afeblit l’estructura però sobretot, al canvi de temperatura dràstic que s’ha donat aquesta última setmana.

Durant el ple del passat dilluns, la portaveu del PSPV-PSOE Mª José Ballesteros va preguntar-li al regidor de Parcs i Jardins, Carlos Abad, sobre la situació d’aquest arbre. A continuació, adjuntem el fragment del vídeo amb les dues intervencions:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia