Ahir i despús-ahir s’haguera celebrat a Bétera la tradicional baixada i pujada de la imatge de la Divina Pastora “La Pastoreta”.

Habitualment, la festivitat arranca amb el trasllat de la imatge des de l’ermita del municipi a l’església de la Puríssima. L’endemà, té lloc la processó des de la Parròquia fins a l’ermita del Calvari.

Com és tradicional, xiquets i xiquetes de la població participen en aquesta processó, festa molt arrelada a Bétera en què les xiquetes i xiquets del poble, que vestits de “pastoretes i pastorets” i acompanyats pels seus pares, van davant de la Verge en el seu recorregut.

El barret, el sarró ple de dolços i el bastó no falten a la cita on els més menuts són sempre els autèntics protagonistes. Amb fervor i alegria acompanyen la imatge de la verge en el seu trasllat. La penya “Amics del coet” és l’encarregada de traslladar-la. Des de l’any 2009 aquesta associació du a terme el citat trasllat.

A més a més, la Colla de Campaners és l’encarregada dels pertinents tocs de la veu més antiga del poble.

Enguany, a causa de la situació provocada per la pandèmia no s’ha celebrat. No obstant això, Betera.com no ha volgut deixar-vos aquesta setmana sense una “Pastoreta” amb imatges d’altres anys:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia