Els primers 30 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que col·laboren amb Salut Pública en les tasques de rastreig d’infeccions per Covid-19 en la Comunitat Valenciana comencen a operar aquest divendres des de la Base Militar de Bétera.

Les seues principals funcions són la identificació i control de contactes estrets d’infeccions confirmades per coronavirus. Aquesta tasca es desenvolupa a través de la realització d’enquestes i treballen sempre de manera coordinada amb Salut Pública.

L’equip s’ha conformat donant prioritat als perfils sanitaris, com a personal format en Medicina, Infermeria, Farmàcia, Psicologia, atenció d’emergències o similars. Es tracta de la primera Unitat de Vigilància Epidemiològica operativa en la Comunitat Valenciana. A ella aniran sumant-se la resta, en grups de 30, fins a arribar, previsiblement a la fi de setembre, als 150 sol·licitats per a la Comunitat Valenciana. Aquests efectius es mantindran operatius el temps necessari. En aquest sentit, cal dir també que l’Ajuntament de Bétera també ha agilitat la tramitació dels certificats digitals dels rastrejadors de les Forces Armades que es disposen a treballar a la Comunitat Valenciana.

Tots els seus integrants han completat un programa específic per a optimitzar la seua formació i l’acompliment de les tasques requerides. El curs ha abordat aspectes tecnicocientífics sobre el virus SARS-CoV-2; les eines recomanades per l’Organització Mundial de la Salut per a establir el rastreig de contactes i quarantenes; la tècnica del procés de rastreig i casos pràctics; els aspectes ètics en les funcions de rastreig, així com habilitats per a una comunicació efectiva.

La Unitat de Vigilància Epidemiològica també rep de manera permanent actualitzacions sobre la base de les noves evidències científiques en relació al virus i al maneig de casos i contactes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia