Ivace Internacional ha convocat a les empreses de la Comunitat Valenciana a un cicle de tallers formatius sobre licitacions internacionals. Aquest taller se celebrarà els dies 15, 22 i 29 de setembre.

El conseller d’Economia Sostenible ha explicat que aquest cicle de tallers, amb ponents de reconeguda experiència en aquest camp, persegueix facilitar el coneixement del mercat, la seua operativa i les oportunitats generades de la participació en missions de consultoria i en microlicitacions. “Està dirigit a xicotetes empreses i a professionals en l’àmbit de la consultoria, TIC, Salut, Educació, Turisme i Infraestructures”, ha indicat.

La contractació pública suposa una part substancial del comerç mundial amb una xifra superior als 1,3 bilions d’euros anuals. A la Unió Europea, les adquisicions de béns i serveis representen el 16% del PIB aproximadament. Destaquen les compres relacionades amb les infraestructures i serveis públics, salut, educació, turisme i tecnologies de la informació, entre altres.

Els tallers -d’una hora i mitja de duració cadascun- tindran lloc de manera telemàtica i seran gratuïts. En la primera de les sessions, prevista per al dia 15 de setembre, es realitzarà una introducció al mercat de la contractació pública i multilateral i s’explicaran les oportunitats de negoci i barreres d’entrada. També s’oferiran claus per al desenvolupament d’una estratègia d’accés per a les micro empreses i per a les persones expertes en consultoria de manera individual.

La segona sessió, prevista per al dia 22 de setembre, se centrarà en les microlicitacions, amb informació sobre eines específiques per a identificar-les, els procediments de participació, l’elaboració de propostes tècniques, tècniques i econòmiques competitives, així com el suport de l’Ivace a les empreses en l’àmbit de la compra pública.

En la tercera sessió -29 de setembre- els ponents se centraran en projectes relacionats amb serveis de salut, educació, tics, turisme i enfortiment institucional.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia