La Diputació de València ha renovat les instal·lacions de la seua oficina de Gestió Tributària ubicada a Llíria. La finalitat d’aquesta actuació és oferir una atenció més eficaç a ciutadans i municipis de les comarques del Camp de Túria, La Serrania i el Rincón d’Ademús, evitant cues i desplaçaments, al mateix temps que es reforça la seguretat i protecció davant la COVID-19. El primer filtre, després de contactar amb el servei, consisteix a resoldre la consulta sense necessitat d’acudir a l’oficina, o bé explicar detalladament la documentació requerida en cas que siga necessari desplaçar-se.

Els empleats del Servei de Gestió Tributària provincial (SGT) d’aquestes instal·lacions paren atenció i informació a contribuents i consistoris, així com a entitats que han delegat en la corporació la gestió i recaptació dels seus tributs, cas del Consorci València Interior, que té delegada la taxa de tractament de residus urbans.

La reforma pretén millorar la funcionalitat del mobiliari, reduint la visibilitat d’expedients i documentació per a no entorpir l’atenció als usuaris. A més, el disseny ergonòmic de les taules de treball servix d’actuació preventiva per a evitar danys en la zona lumbar al personal que atén de manera presencial als ciutadans.

L’oficina provincial de Llíria dóna servei a 38 municipis del Camp de Túria, La Serrania i el Rincón d’Ademús i al Consorci València Interior (CVI), que inclou municipis que no tenen delegades funcions en el SGT de la Diputació. El responsable d’Hisenda assenyala que aquestes instal·lacions tenen per objecte “facilitar la recaptació d’impostos i els dubtes dels ajuntaments i els contribuents”.

A més de la gestió de tributs com l’IBI, l’IAE o l’Impost de Vehicles, els ajuntaments, consorcis i ens locals cedeixen a la Diputació el cobrament de taxes específiques com la del tractament de residus.

El telèfon d’informació tributària de la Diputació és el 96 300 05 00, a través del qual es poden realitzar alguns tràmits bàsics. A l’Oficina Virtual del Contribuent s’accedeix des de la web de la corporació provincial https://www.sede.dival.es/oficinatributaria, per a tràmits amb certificat digital o codi segur de verificació, fins i tot algunes sol·licituds sense necessitat de certificats electrònics. I queda l’atenció presencial en les oficines del SGT, tant a València com a les comarques, mitjançant cita prèvia que se sol·licita en la web https://citaprevia.dival.es/ o els telèfons 96 388 25 25 i 96 300 05 00.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia