El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns la segona convocatòria del Programa 500. Aquest programa contempla beques de 500 euros al mes durant un any perquè 100 joves de fins a 30 anys puguen preparar oposicions per a algun dels cossos i escales del Grup A de la Generalitat.

Les persones destinatàries d’aquestes ajudes han de ser llicenciades universitàries amb una nota mínima mitjana de 7 en el seu expedient acadèmic.

Els interessats i interessades a rebre aquesta ajuda poden inscriure’s a partir del dimarts per via telemàtica en la pàgina web (consultar ací) fins dilluns que ve, 28 de setembre.

En la primera convocatòria del Programa 500 es va concedir la beca a 75 joves que optaven a presentar-se a alguna de les 1.700 places de les ofertes d’Ocupació Pública (OPE) corresponents als anys 2017, 2018 i 2019.

La Generalitat Valenciana ha destinat una partida de 450.000 euros per a cobrir el cost d’aquesta iniciativa, que va rebre un total de 466 sol·licituds.

En la convocatòria d’enguany s’ha augmentat l’edat límit de les possibles persones beneficiàries fins als 30 anys inclusivament i s’ha reduït la càrrega burocràtica, perquè l’any passat s’exigia que cada aspirant acreditara documentalment que es preparava l’oposició en una acadèmia o amb una persona reconeguda per a aquesta tasca per l’Institut Valencià d’Administració Pública, mentre que en la convocatòria actual no és necessària tal acreditació.

A més, s’ha simplificat el càlcul de la puntuació dels expedients acadèmics i s’ha suprimit l’obligatorietat de presentar-se a la primera prova selectiva d’accés a l’ocupació pública immediatament posterior a la convocatòria de les ajudes.

L’objectiu del Programa 500 és “afavorir que l’Administració valenciana reclute joves qualificats per a injectar saba nova en la Generalitat, les plantilles de la qual estan envellides”, segons responsables de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. De fet, més del 60% del personal té més de 50 anys, només el 15% està per davall dels 42 i a penes el 0,36% té menys de 30 anys.

Així mateix, durant la passada legislatura es van jubilar 1.277 persones. A més, la previsió indica que, en els pròxims quatre anys, es retiraran altres 2.186 empleats i empleades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia