Les societats científiques, a causa d’estudis realitzats han assenyalat un risc de transmissió del Covid-19 a través de l’exposició al fum del tabac. Doncs, segons indiquen, en exhalar el fum s’expulsen gotetes que, encara que diminutes, poden transportar el coronavirus i ser altament contagioses. A més a més, segons l’expressat també per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) cal tindre en compte altres riscos existents associats a l’acte de fumar i vapejar:

– Manipulació de la màscara de protecció i contacte repetitiu dels dits amb la boca després de tocar productes (cigarrets convencionals o electrònics) o utensilis (pipes d’aigua) que podrien actuar com a transmissor inanimat del virus.
– Factor de relaxació de la distància social de seguretat.

Per aquest motiu i durant aquest últim mes cada comunitat autònoma, amb els seus respectius governs, ha anat anunciant diferents mesures en relació al consum de tabac en espais públics. No obstant això, aquestes mesures preses per la majoria de comunitats no semblen ser del grat de tots. L’associació Nofumadores.org ha entregat al Ministre de Sanitat i als presidents de les diferents comunitats autònomes més de 94.000 signatures de la seua campanya “Terrasses sense fum JA!”, en la qual se sol·licita al govern acabar amb el fum a les terrasses d’hostaleria.

En aquest sentit, la Mancomunitat Camp de Túria continua aquesta línia dins la seua campanya de 12 lemes per a cada mes. Així, a través de la Uppca (Unitat de Prevenció i addicions) també es suma a “Terrasses sense fum“.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia