Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha llançat una nova campanya per a promoure l’ús correcte dels patinets en el conjunt de les instal·lacions i trens de Metrovalencia. Aquesta iniciativa coincideix amb la Setmana Europea de la Mobilitat.

Per segon any consecutiu, FGV ha organitzat una convocatòria dirigida a professionals de la il·lustració gràfica i/o el còmic, membres d’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) perquè els creadors triats realitzen diferents originals, dirigits a transmetre als viatgers i viatgeres, i a la resta de persones usuàries, la necessitat de respectar les instal·lacions.

Els originals han sigut dissenyats per Santi Vicente de l’estudi ‘memosesmas’, com a part de la iniciativa ‘El metre és teu. Espai de convivència. Cuida’l‘.

Segons ha explicat el mateix Santi Vicente “el concepte sobre el qual se sustenta aquesta campanya parteix d’una pregunta: quin altre tipus de conductes de respecte es produeixen en espais de característiques similars? Igual que els dispositius electrònics, en determinats llocs d’ús públic (com el cinema, avions, sales o teatres) perquè no molesten han de tindre l’opció i l’obligació de ser desconnectats”.

El projecte ampra l’analogia dels dispositius mòbils de ‘lliscar per a desconnectar’ i aprofita la capacitat de plegat que solen tindre els patinets (encara que la normativa d’FGV no estableix l’obligatorietat que siguen plegables), per a reforçar la idea d’acció i moviment en lliscar. Res millor que ‘desconnectar’ el patinet en el metre, amb la finalitat de cuidar les instal·lacions i als seus usuaris i usuaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia