L’àrea d’Igualtat de la Diputació de ValènciaFADEMUR (Federació d’Associacions de Dones Rurals) han posat en marxa ‘Dones referents del món rural’. Es tracta d’una iniciativa pionera que pretén convertir-se en tot un punt d’inflexió per a l’emprenedoria femenina rural, premiant la seua dedicació, trajectòria i atreviment, i donant-li veu a la seua història i negoci.

El projecte consta de 4 fases. En la primera d’elles, que finalitza el 18 de setembre, s’hauran d’inscriure totes aquelles dones interessades que complisquen amb el requisit de desenvolupar la seua activitat en poblacions rurals de la província de València.

La segona fase servirà per a fer la selecció de les candidates que complisquen els criteris per a convertir-se en referents de la seua zona i el seu sector, les quals seran entrevistades i gravades en la fase 3. Finalment, la fase final consistirà a difondre i donar a conéixer la labor de totes elles, a través de les xarxes socials i d’altres mitjans de comunicació, amb la finalitat d’arribar, precisament, a les noves generacions del món rural perquè compten amb diverses fonts d’inspiració.

Amb la idea que la majoria dels oficis estiguen representats en el projecte, s’han creat 4 categories, que al seu torn engloben multitud de professions: matriarca (artesanes, forneres, indústria, hostaleria, alimentació, mestres…); jove lluitadora (nova gastronomia, artesanes modernes, noves terrissaires, indústria, nova generació en empresa familiar); jove terra i xarxa (dissenyadores, publicistes, programadores, escriptores, il·lustradores, blogueres, artistes, periodistes); i cuidadores de l’essencial (apicultores, agricultores, ramaderes, enginyeres agrònomes, biòlogues…).

El principal objectiu és buscar i donar a conéixer històries d’èxit de dones empresàries, forjades a través de l’esforç i el sacrifici en un món ple d’obstacles per a elles, malgrat la qual cosa han fet de les seues empreses un referent en la seua zona, ja siga pels seus mètodes de treball, per recuperar activitats tradicionals, innovar i incorporar la tecnologia, generar nova indústria o industrialitzar activitats locals.

El que es vol és visibilitzar a aquestes dones referents, les quals servisquen d’inspiració a les joves que es plantegen llançar els seus negocis en l’entorn rural i no coneixen històries d’èxit que les avalen, necessitat detectada en les formacions d’emprenedoria realitzades fins al moment.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia