El Ple de la Mancomunitat Camp de Túria va tindre lloc aquesta setmana de manera telemàtica com a mesura de control i prevenció de la COVID-19.

Entre altres assumptes, el ple va aprovar l’adhesió al II Conveni Marc de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Es tracta d’un “avanç per a tot el personal que treballa en la Mancomunitat Camp de Túria”, va explicar la presidenta de l’ens supramunicipal, Lola Celda.

La màxima representant política va afegir que “els treballadors i treballadores d’aquesta casa han estat marginats durant molts anys. Des que en 1981 es creara la Mancomunitat han estat sense un conveni que regulara les seues condicions. A partir d’ara, estaran emparats per un acord que vetlarà pels seus interessos”.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) és l’associació constituïda pels municipis, províncies i la resta d’entitats locals que voluntàriament decideixen adherir-se per a la defensa i promoció de l’autonomia local i dels interessos locals.

Els fins fundacionals i estatutaris de l’FVMP són: el foment i la defensa de l’autonomia de les entitats locals; la representació, defensa i promoció dels interessos de les entitats locals davant de les instàncies polítiques, administratives i judicials; el desenvolupament i la consolidació de l’esperit europeu en l’àmbit local, basat en l’autonomia i solidaritat entre les entitats locals; la promoció i realització d’estudis per al millor coneixement dels problemes i de les circumstàncies en què es mou la vida local; la cooperació i assistència tècnica al desenvolupament dels interessos locals; la promoció i execució de programes i activitats de formació sobre temes locals dirigits als polítics i personal al servei de l’Administració; la promoció, execució i prestació d’iniciatives i activitats empresarials públiques o privades que contribuïsquen al desenvolupament econòmic local i a la creació d’ocupació, així com a la conservació i protecció del medi ambient i, en general, a millorar la qualitat de vida dels habitants de les nostres Entitats Locals; i qualsevol altre fi que afecte directament o indirectament als seus associats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia