168 municipis dels 542 que conformen la Comunitat Valenciana han registrat almenys un brot de Covid-19 des de la finalització de l’estat d’alarma decretat per la pandèmia. Això suposa que el 31% de les localitats de la Comunitat han tingut rebrots.

Des que el passat 24 de juny es confirmara el primer rebrot en la Comunitat Valenciana, en una empresa càrnia de Rafelbunyol, s’han notificat 96 rebrots a la província de València, 44 en la d’Alacant i 28 en la de Castelló.

Les localitats de cada província amb major nombre de brots són la ciutat de València, que ha superat ja els 300; la ciutat alacantina d’Elx, que ha superat la trentena; i Castelló, que està prop dels trenta brots.

La província que més brots de covid-19 ha patit en els últims 87 dies és la de València, amb 96 de les seues 266 municipis afectats, la qual cosa suposa que el 36’1% de localitats d’aquesta província han tingut rebrots de coronavirus.

Els municipis que han tingut brots són Aielo de Malferit, Albaida, Albal, Albalat dels Sorells, Alberic, Alboraia, Alcàntera, Alcúdia de Crespins, Aldaia, Alfafar, Alfara del Patriarca, Alfarp, Algemesí, Alginet, Almussafes, Alzira, Ayora, Benaguasil, Benetússer, Beniarjó, Benifaió, Benigànim, Beniparrell, Bétera, Bolbaite, Buñol, Burjassot i Canals.

També hi ha hagut brots a Canet d’en Berenguer, Carcaixent, Càrcer, Carlet, Catarroja, Chera, Cheste, Chiva, Cullera, Daimús, Faura, Foios, Fortaleny, Fuenterrobles, Gandia, Godella, Guadassuar, L’Àlcúdia, L’Eliana, Llíria, Manises, Manuel, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Miramar, Mislata, Moixent, Moncada, Montroi i Museros.

Navarrés, Oliva, Olocau, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Picassent, Pobla del Duc, Pobla de Farnals, Pobla de Vallbona, Potries, El Puig, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja de Túria, Rótova, Sant Antoni de Benaixeve, Sagunt i Sedaví també han tingut brots.

Completen el llistat Senyera, Sollana, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes Blanques, Tavernes de Valldigna, Torrebaja, Torrent, Utiel, València, Vallada, Venta del Moro, Vilamarxant, Villar del Arzobispo, Vinalesa, Xàtiva i Xirivella.

Rebrots a Alacant

A la província d’Alacant, s’han comptabilitzat fins al moment brolles de coronavirus en 44 dels seus 141 municipis, la qual cosa suposa que el 31’2 per cent de les localitats alacantines han tingut algun rebrot.

Els municipis alacantins en els quals s’han registrat rebrots de covid-19 són Albatera, Alcoi, Alfàs del Pi, Algorfa, Alacant, Almoradí, Altea, Aspe, Banyeres, Benejúzar, Benidorm, Benijófar, Benilloba, Bigastro, Callosa, Calp, Castalla, Catral, Dénia, Dolores, Elx, Elda i Guardamar.

Hondón de las Nueves, Ibi, Monforte del Cid, Montesinos, Muro d’Alcoi, Novelda, La Nucia, Ondara, Onil, Orihuela, Petrer, Pilar de la Horadada, el Pinós, Rojales, San Isidro, Sant Joan, Santa Pola, Tibi, Torrevieja, Vilajoiosa i Villena completen la llista de província.

Rebrots a Castelló

La província de Castelló és la que té el menor percentatge de municipis afectats per brots de coronavirus des de finals de juny, ja que hi ha hagut brots en 28 dels seus 135 municipis, la qual cosa representa el 20’7 per cent del total provincial.

Els brots s’han notificat a l’Alcora, Almassora, les Alqueries, Altura, Benicarló, Benicàsim, Betxí, Borriana, Borriol, Càlig, Castelló, Coves de Vinromà, Moncofa, Morella, Nules, Onda, Oropesa, Peñíscola, Ribera de Cabanes, Sant Mateu, Teresa, La Vall d’Uixò, Vallat, Vila-real, Vinaròs, Vistabella del Maestrat i Xilxes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia