Hola a totes i tots.
En esta setmana i les dues següents veurem un lloc que encara que molts ho “coneguem”, en esta ocasió pretenc que el vegem un poc diferent o almenys jo així ho he vist. En esta setmana les fotografies són del Monestir-Cartoixa de Porta-Coeli vist des de fora i de distints llocs.

La setmana que ve entrarem en el Monestir i veurem arcs, patis, claustres, etc.

La tercera setmana seran refectori, capelles, església, frescos, pintures, etc.

Espere que ho disfruteu en la mesura que siga possible, encara que les fotografies no capten tota la bellesa, almenys si són una mostra de quelcom que tenim tan prop i que llevat d’excepcions és visitable.

Com hem dit abans, es tracta del Monestir o Cartoixa Santa Maria de Portacoeli, situada en la vall de Lullen, en la serra Calderona i terme de Serra, esta Cartoixa va començar a construir-se sobre 1272 i fon ja habitada per Monjos, després en el segle XIX en la desamortització de Mendizabal va ser espoliada i venuda i per al 1931 va passar a ser de la Diputació de València i en 1946 de nou va ser cedida als monjos Cartoixans, el fundador de la qual l’orde va ser San Bruno, de fet són monjos de clausura pel que el monestir no és visitable excepte comptades ocasions i motius.

No obstant i per a conéixer més, podem accedir a internet i a la pàgina: Cartoixa de Portacoeli.org.

TAMBÉ PODEM TROBAR TOT ALLÒ RELACIONAT EN L’ORDRE, LA CARTOIXA I HISTÒRIA EN DOS LLIBRES ESCRITS PER L’ESTUDIÓS FRANCISCO FUSTER SERRA, FILL I VEÍ DE BÉTERA, UN D’ELLS TITULAT CARTOIXA DE PORTACELI. HISTÒRIA, ARQUITECTURA I ART I L’ALTRE AMB EL TÍTOL LLEGAT ARTÍSTIC DE LA CARTOIXA DE PORTACELI, OBRES, ICONOGRAFIA, BENEFACTORS, I ARTÍFEXS EN EL SEU CONTEXT HISTÒRIC, EL PRIMER EDITAT EN 1994 I EL SEGON EN 2012.

I ara anem a veure el monestir per fora.

Text i imatge de Ximo Asensi i Alemany

Imprimir article
Comenta aquesta notícia