La setmana passada, el Santíssim Crist de la Protecció de Bétera va celebrar la seua festivitat sense eixir en processó. No obstant això, entre el nou grup de portadors de la imatge, la Colla de Campaners, voluntaris i fidels, la celebració va dur-se endavant d’una manera especial.

D’una banda, la Colla de Campaners de Bétera va tocar diferents tocs en els dies de Tridu i diumenge. En aquest sentit, diumenge, dia en el qual habitualment es celebra la solemnitat del Santíssim Crist de la Protecció i la seua pujada a l’ermita a la vesprada, les campanes marcaren amb el seu so i donaren un punt de festa i alegria al nostre poble.

A més, la colla va aprofitar per a presentar a través de les seues Xarxes Socials les dues campanes de Bétera que es troben batejades baix l’advocació del Santíssim Crist de la Protecció. Cada campana es troba instal·lada a una parròquia. La campana Santíssim Crist de la Protecció de l’església dels Desemparats té un pes de 86 kg, va ser fosa l’any 2016 a Itàlia i és la que ens avisa tots els dies amb el seu so a missa diària i festiva. Quant a la campana Santíssim Crist de la Protecció de l’església de la Puríssima Concepció, aquesta compta amb un pes de 725 kg (la campana més gran del nostre poble) i va ser fosa l’any 1998 a Extremadura. Aquesta campana és l’encarregada de donar-mos el toc de les hores entre altres.

D’altra banda, el grup de 29 portadors de la imatge del Santíssim Crist de la Protecció, recentment formalitzat, no van poder enguany portar en processó a la imatge però no van quedar-se de braços plegats. Amb l’esperança de poder eixir en processó el pròxim any, aquesta formació composta per gent de totes les edats, van repartir durant la missa unes estampetes del Crist amb una imatge realitzada per Vicent Bes (Bes Audiovisual) del Crist amb l’Alfàbega darrere. I és que precisament, aquest grup de portadors compta amb una imatge corporativa on predomina el color vermell (passió de Crist) i el verd de l’alfàbega (representatiu del nostre poble).

Cal mencionar també, que el tridu i la missa es van dur a terme amb totes les mesures de seguretat sanitàries pertinents.

Imatges cortesia del nostre amic Vicent Bes (Bes Audiovisual).

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia