Ahir a la nit, l’equip de Betera.com va rebre el següent comunicat adjunt de la Plataforma Libre Elección Educativa Comunidad-DE.R.P.A. a través de la qual es presenten i expliquen el seu objectiu. Així mateix, compartim una imatge de la convocatòria de la seua concentració, diumenge que ve, a València. Aquesta concentració també tindrà lloc aqueix mateix dia a Torrevieja.

Comunicat

València, 22 de setembre de 2020

Volem parlar-vos de la Plataforma Libre Elección Educativa Comunidad-DE.R.P.A.

Per a aquells que no la coneixeu som un grup de prop 40.000 famílies a nivell nacional, 2.400 d’elles a la Comunitat Valenciana. Tenim un únic objectiu que és poder triar l’educació dels nostres fills i filles durant aquesta pandèmia que vivim.

No pretenem que tanquen els col·legis (encara que pensem que es podrien millorar molt els protocols actuals perquè no són suficients) perquè entenem que hi ha famílies que necessiten que els seus fills acudisquen al centre per no poder tindre aqueixa conciliació laboral-familiar tan necessària.

Volem que es deixe triar entre educació presencial o en línia. Ens presentem realment com una solució atés que aquesta possibilitat de triar ajudaria a baixar els ràtios de les aules on poden arribar a haver-hi 25, 30 o fins i tot més alumnes i on és impossible garantir, en molts casos, la distància mínima de 1,5m. Baixar els ràtios significa donar major seguretat a aqueixos xiquets que necessiten anar presencialment.

Molts dels nostres fills no han anat aquest estiu a platges, a parcs, a trobades amb amics amb la finalitat d’evitar el contagi i ara se’ns obliga a portar-los a un lloc que no és segur atés que el risc 0 no existeix. Els centres han treballat dur per a poder adaptar-se al protocol de Conselleria i, amb més o menys mitjans, l’han fet. El problema és que aquest protocol no és suficient i no garanteix la seguretat ni la salut dels xiquets ni les seues famílies (alguns amb patologies prèvies).

Es parla de la necessitat de socialització. Nosaltres així ho entenem també però n’hi ha prou amb mirar un col·legi i veure als xiquets separats físicament sense poder jugar, abraçar-se, compartir, córrer…sense poder ser xiquets, i veure aqueixa tristesa en els seus ulls. Ells són els que ens han demostrat que el seu comportament és exemplar però, ho sent, això no és socialitzar.

Des de la nostra Plataforma busquem aqueixa llibertat de poder continuar protegint-los sense negar-los el dret a l’educació. Si al març vam poder acabar el curs via telemàtica, ara també estem preparats per a continuar així mentre dure aquesta situació
excepcional i temporal.

Espanya ara mateix és el “Wuhan” d’Europa. Segons l’O.M.S. cap col·legi hauria d’obrir amb una incidència major al 5 per 100.000 habitants. Hui 22 de setembre, aqueixa xifra ronda la mitjana de 280.

Els nostres fills/es, nebots/des, nets/es són el futur i tenim l’obligació de protegir-los, a ells i a nosaltres mateixos, i hem de garantir-los l’educació i aquesta no hauria de ser només presencial havent-hi una opció com és la telemàtica.

No podem posar en una balança la salut i l’educació sense mes i veure que passa quan aquesta última sent en línia l’equilibraria.

Per això demanem la lliure elecció educativa.

Una salutació i per favor, cuidem-los.

Plataforma Libre Elección Educativa Comunidad-DE.R.P.A. 
Imprimir article
Comenta aquesta notícia