Bétera va iniciar aquest mes de setembre les actuacions emmarcades dins la campanya contra la mosca de la fruita.

Les actuacions es centren principalment en els treballs de fumigació gratuïts per a tots els agricultors de la localitat productors de cítrics de taronja que ho hagen sol·licitat. El producte se subministra a través d’un quad de fumigació que acudeix als diferents camps repartits pel municipi.

La campanya finalitzarà entre novembre i desembre. L’objectiu de la iniciativa és poder ajudar als agricultors locals a mitigar les plagues en els camps.

La mosca de la fruita o del Mediterrani (Ceratitis Capitata), és un insecte originari d’Àfrica.

La seua activitat comença a augmentar a la primavera arribant a màxims d’activitat a l’estiu, podent romandre inactives durant l’hivern si les condicions climatològiques no li són favorables.

Aquesta pot ocasionar danys directes en la fruita per l’efecte de la picada de la femella sobre el citat fruit, per a realitzar l’ovoposició, que és una via d’entrada de fongs i bacteris que descomponen la polpa; i a les galeries generades per les larves durant la seua alimentació. Tot això produeix una maduració precoç i caiguda del fruit, i la consegüent pèrdua de collita.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia