Zorongo Teatre continua amb la seua nova temporada i les seues actuacions. D’aquesta manera, l’agrupació teatral representarà  de nou aquest pròxim dissabte, 26 de setembre, l’obra “Escríbeme a la tierra“. L’obra està dirigida per Didac Moreno. Aquesta tindrà lloc a les 19.00 hores en l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera.

A fi de complir amb totes les mesures de seguretat, higiene i distància social que estableixen les autoritats sanitàries competents, les portes s’obriran una hora abans de la funció i l’aforament serà limitat amb ús de la màscara obligatori.

Aquesta peça teatral ens acosta a les reflexions de Josefina Manresa, dona de Miguel Hernández, qui coneixerem en aquesta obra del castellonenc Pascual Huedo Dordá. Josefina Manresa estarà interpretada per la també castellonenca (l’Alcora) Arianne Olucha Monfort.

Aquest projecte porta el nom d’un dels poemes d’amor del poeta alacantí, nascut a Oriola: “Aunque bajo la tierra mi amante cuerpo estéescríbeme a la tierra, que yo te escribiré“.

D’aquesta manera, es reivindica la figura de la vídua jove, morta l’any 1987, qui va significar un baluard de sentiments i evocacions de l’anomenat ‘poeta cabrer‘. Qui desitge saber més detalls pot dirigir-se al Facebook: https://www.facebook.com/Escribemealatierra/

De l’autor d’aquesta obra, Pasqual Huedo, cal dir que és un polifacètic escriptor, poeta i dramaturg, que de vegades també desenvolupa el seu vessant de cantautor. Ell és Premi Miquel Peris de Poesia 2011 per la seua obra ‘Melangia de mar esquiu’; Premi A. Botiguer de Narrativa Breu de Jaén 2011 per ‘Melodia’; Premi Castell de Suera de Poesia, amb ‘Naufragi’ i finalista del premi Fernando lara de Novel·la 2016 per ‘Per les seves tombes els coneixereu’.

D’ell també cal destacar ‘Melangia de Mar’, peça que també ha sigut interpretada per Zorongo Teatre, o aquelles dues obres que ell les descriu com part d’una espècie de trilogia que precedeixen a ‘Enroc de Reines’: ‘El Puig, la clau de la conquesta’ i ‘On són els llibres de Jaume I?’.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia