Hui dijous, a les 19.00 hores, s’inaugura l’exposició «MOTHS» de Soraya Martín, veïna de Bétera i guanyadora de l’última edició del Màster en Fotografia: Producció i creació. La mostra es podrà veure en La Llotgeta de València (plaça del Mercat, 4).

Soraya Martín, la qual viu al nostre poble des de fa uns anys, es va formar com a fotògrafa en espai d’art fotogràfic, va estudiar el Diploma d’Estudis fotogràfics i, després de diplomar-se, va continuar amb el Màster en Fotografia: Producció i creació, resultant guanyadora de la seua edició. Cal remarcar que, els dos anys darrers aquest guardó havia quedat desert sense ser atorgat a cap persona. Ara, exposa el seu projecte guanyador, el qual proposa una reflexió a partir dels plantejaments de Focault, de com funcionen els fenòmens de consum que promou la societat.

Així, MOTHS (polilla en castellà), és un treball fotogràfic que reflexiona sobre l’impuls consumista. El constant “bombardeig” de publicitat llançat per les estructures de poder generen els nostres gustos i necessitats, condicionant els nostres hàbits i comportaments per a nodrir el capitalisme.

Des del punt de vista de l’exposició, ens trobem enfront de la generació més manipulada pel sistema. Generació, que igual que els presoners de la Caverna de Plató, està hipnotitzada per la llum com si es tractara d’arnes (polilla). Llums de colors, de formes, pantalles i superfícies brillants que ens anul·len i ens enceguen, restringint la nostra capacitat de decisió i de llibertat, marcant-nos el camí a seguir i cap a on anar com si fórem arnes (polilles).

Amb motiu de la pandèmia, la inauguració la qual coincideix amb la data del seu aniversari, serà una visita guiada en grups reduïts i, per aquest motiu, es necessita reserva de plaça. Des de la Llotgeta enviaran confirmació amb l’horari. Podeu reservar la vostra plaça enviant un e-mail a info@espaidartfotografic.com.

L’equip de Bétera.com ha volgut conéixer més sobre aquesta mostra i la seua autora. Per aquest motiu, hem quedat amb Soraya Martín i l’hem entrevistat. A continuació oferim un vídeo on parlem de la seua trajectòria professional i molt més:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia