La passivitat de la Consellera Barceló en la gestió dels Centres de Salut ha portat a la Plataforma Acceleradora de la Política Municipalista ENCONTRE a fer un pas en ferm per a representar als valencians presentant una QUEIXA al SINDIC DE GREUGES, instant que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica de la Generalitat Valenciana contracte a personal administratiu o teleoperadors, per a atendre el servei telefònic de cites de tots els Centres de Salut de la nostra Comunitat Valenciana.

Encara que es tracta de competències de la Conselleria de Sanitat, des de l’ENCONTRE, creuen necessari que “els Ajuntaments han d’instar davant la Conselleria en aquest greu problema que afecta els nostres ciutadans i per tant les corporacions municipals es deuen en primer lloc als quals els van votar, defensant per tant els interessos de benestar bàsics”. A causa de l’esperit municipalista de ENCONTRE, ha presentat en diversos ajuntaments aquesta proposta de contractació de personal en forma de Moció en els municipis on aquesta Plataforma té representació o en forma de Proposta en aquells municipis on no tenen presència en els consistoris.

El suport sense fissures des de totes les formacions polítiques que formen la Plataforma a la queixa presentada al SÍNDIC de GREUGES posa de manifest la importància del que hui ja és un pensar general, “és inhumà que una persona estiga contínuament cridant a qualsevol dels telèfons de cites prèvies durant diversos dies i nombroses vegades, i en molts dels casos la solució final és acudir presencialment als Centres de Salut, amb els problemes que comporta l’acudir a fer cua de diverses hores al carrer, davant la perillositat de risc de contagis. També cal tindre en compte que en alguns casos es tracta de persones majors o de xiquets.”, afegint també “el més esperpèntic de molts dels casos, és que després d’una espera en la cua d’unes hores, et donen cita perquè el propi metge/a et telefone per a tractar el teu cas telefònicament, ja que les agendes les tenen tancades”.

Que les cites prèvies en els CS telefònicament no exercisquen la seua funció és una realitat a la qual s’han d’enfrontar diàriament els ciutadans, no obstant això, la posició de la Consellera Barceló demanant disculpes i qualificant-ho com “col·lapsat” al·ludint falta de personal per “estar esgotades” és simplement indignant. Aquesta actitud ha portat al fet que des d’ENCONTRE exigeixen a les autoritats sanitàries, “que almenys contracten més personal administratiu/a o teleoperadors per a atendre el servei telefònic de cites, ja que per a això NO és necessari de coneixements mèdics”.

Des de la Plataforma, la qual acaba de complir un any amb una aposta clara per l’autonomisme valencià, tenen clar que enfront dels interessos personals dels quals actualment governen, la seua prioritat és la dels valencians, per això entenen que “ja s’han acabat les excuses per a retallar cada vegada més els nostres drets bàsics de benestar”.

Nota de la Plataforma Aceleradora de la Política Municipalista ENCONTRE
Imprimir article
Comenta aquesta notícia