La Conselleria de Sanitat ha alçat aquest dijous les mesures especials de contenció i prevenció de la Covid-19 adoptades per a València ciutat. Aquesta decisió s’adopta després d’analitzar les dades epidemiològiques de les últimes setmanes sobre la incidència del virus en la capital.

Les limitacions consistien en la restricció total de visites i eixides en les residències de majors de València, l’obligatorietat de limitar reunions familiars o d’amics a un màxim de 10 persones i es fixava en el 60% l’aforament màxim en zones comunes d’hotels i allotjament turístics de la ciutat, segons un comunicat de Generalitat.

Per tant, a partir d’aquest dijous, la ciutat es regirà per les mateixes mesures de prevenció enfront de la covid-19 que la resta de la Comunitat Valenciana, on s’apliquen les actuacions coordinades que es van acordar per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Així, en les residències, el límit per a les visites passa a ser d’una persona per intern/a i la duració màxima serà d’una hora al dia, sempre extremant les mesures de prevenció, i en les zones comunes d’hotels i allotjaments turístics, l’aforament màxim serà com en la resta de la Comunitat Valenciana, del 75 per cent.

La limitació de fins a 10 persones en les reunions familiars o socials, en espais privats, deixa de ser una obligació a partir d’ara, però es manté com a recomanació, segons les fonts, que indiquen que es continua aconsellant la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat continuar amb l’actitud de “màxima prudència” i de “responsabilitat” mantinguda fins ara per la ciutadania amb aquest aixecament de les mesures especials de contenció i prevenció de la COVID-19. “Aquest és el camí” per a fer front a la pandèmia, ha assenyalat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia