L’Ajuntament de Bétera ha tornat a eixir a la porta dels seues edificis municipals a mostrar la seua repulsa contra la violència de gènere i com un gest de suport a les víctimes, duent a terme un minut de silenci.

Per la seua banda, la Mancomunitat Camp de Túria ha fet el mateix realitzant tres minuts de silenci en memòria de Li Na, l’última víctima d’aquesta xacra social.

Aquest últim cas, ocorregut aquesta setmana a València, va tindre lloc la matinada del dimecres al dijous. Li Na, una jove de 26 anys, fou estrangulada a mans suposadament de la seua parella, de 24, que ha sigut detinguda. Pel que sembla, la parella es va conéixer fa uns mesos per Internet.

Per la seua banda, el Consell també ha manifestat la unió de la societat valenciana “contra el terror masclista”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; representants del Consell i de les institucions valencianes i la societat civil han guardat també tres minuts de silenci davant el Palau de la Generalitat en repulsa per l’assassinat a València de Li Na.

Durant la seua intervenció, després dels tres minuts de silenci, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha indicat que “som ací per Li Na i pel dret de totes les dones a viure en espais segurs, lliures i d’afecte i continuarem sent ací com a representació de les institucions; dels agents econòmics i socials; de les associacions feministes; de les entitats; de tota la societat civil valenciana unida contra el terror masclista”.

Referent a això, Oltra ha posat l’accent que la societat està “unida i en comunió amb el dolor de les víctimes i per a continuar lluitant per la llibertat, la seguretat i la felicitat de les dones”

“Li Na tenia dret a una vida llarga, a complir els seus somnis; tenia dret a una relació de parella basada en l’afecte, respecte i afecte; tenia dret a sentir-se segura a viure sense violència. Li Na tenia dret al fet que la seua vida no fora assassinada prematurament”, ha insistit la vicepresidenta.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia