El Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF) ha reivindicat en el Dia Mundial del Farmacèutic la importància de la professió en la millora de la salut global, que “s’ha evidenciat en els pitjors mesos de la crisi sanitària, on cap pacient va quedar desatés”.

En un comunicat enviat a premsa, el president del MICOF, Jaime Giner, ha recordat que “sempre hi havia un farmacèutic al seu costat perquè la seua salut no es vera minvada per l’emergència sanitària”.

Durant aquests mesos de crisis a nivell global provocats per la pandèmia de la Covid-19, Giner ha assenyalat que la farmàcia comunitària “ha demostrat la seua versatilitat i capacitat de reconversió, pròpies d’un servei públic a la disposició de la ciutadania”.

Així mateix, ha enaltit la labor de “una farmàcia assistencial, que atén les necessitats de la població des d’un prisma social”.

El president dels farmacèutics valencians ha anunciat que el MICOF ha elaborat un manifest en el qual es recullen 10 reivindicacions que reclamen a l’Administració valenciana voluntat política perquè els professionals farmacèutics siguen inclosos dins de les diferents polítiques de Salut Pública.

Tot això per a “continuar prestant un servei assistencial social i sanitari en benefici de la salut dels pacients”.

El doctor i investigador de l’Àrea d’Investigació en Vacunes de Fisabio, Alejandro Orrico, ha assenyalat respecte a l’esperada vacuna que es tracta de “una fita històrica d’investigació i inversió sense precedents”, amb més de 240 prototips de vacuna.

En aquest sentit, Orrico ha explicat que totes les vacunes tenen “pros i contres”, però que les més atraients són les d’ADN o ARN, a l’ésser la seua producció més ràpida i econòmica, i sense necessitat de mantindre la cadena de fred per a la seua conservació.

Sobre la data d’arribada de la vacuna, Orrico ha reconegut que, si bé hi ha unes 10 vacunes en la fase 3, la seua arribada al desembre pot ser “precipitada”, però que tant de bo aquesta arribe “a principis de 2021”.

De qualsevol manera, el que queda clar és que la vacuna, quan arribe, “farà el seu paper” i que, encara que pot ser que no produïsca immunitat a llarg termini, això no vol dir que no produïsca una protecció de dos i tres mesos, ha conclòs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia