(EFE) Andalusia, Aragó, Madrid, Castella i Lleó, Galícia, Navarra, Comunitat Valenciana i La Rioja mantenen aquest divendres l’alerta groga per pluges, onatge o forts vents. Encara que no existeix risc meteorològic per a la població en general, sí per a alguna activitat concreta.

En total, tretze comunitats estan aquest divendres en alerta -cinc en taronja- per fort temporal amb ratxes de vent entre 80 i 100 quilòmetres per hora, i fins i tot fins a 120 i 140 quilòmetres, pluges i ones que aconseguiran un màxim de 7 metres, informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la seua pàgina web. L’Aemet avisa que amb l’alerta taronja existeix risc meteorològic important, amb cert grau de perill per a les activitats usuals.

A les Illes Balears hi ha alerta taronja (risc important) per vent del nord-oest amb ratxes màximes de 100 quilòmetres a Menorca i Mallorca i puntualment entre 120 i 140 quilòmetres en cims de la serra de Tramuntana i en els caps; l’Aemet alerta que el màxim d’intensitat del vent s’espera a partir de la vesprada, probablement entre les 17 i les 24 hores.

A Mallorca, Formentera i Eivissa també hi ha alerta taronja per fenòmens costaners adversos amb vent del nord-oest força 8, ocasionalment, i ones entre els 3 i 5 metres; les condicions més adverses també s’esperen a partir de la vesprada.

En el nord peninsular, les comunitats de Cantàbria i País Basc tenen avís taronja per mala mar amb vents de l’oest força 8 i ones que aniran pujant temporalment fins a aconseguir els 7 metres, i nivell groc per ratxes de vent de 90 quilòmetres per hora i per pluges que deixaran 40 litres en 12 hores.

Astúries ha activat l’avís taronja en tota la franja del litoral per vent de l’oest força 8 i ones que aconseguiran entre 5 i 6 metres d’altura.

Catalunya manté l’alerta taronja en totes les províncies del litoral per ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora i per fort onatge, mentre que a Lleida hi ha nivell groc per ratxes que arribaran als 80 quilòmetres per hora, nevades de 10 centímetres al Pirineu en cotes per damunt dels 1.400 metres i per pluges.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia