La Diputació de València ha atorgat 922.704,53 euros per a Bétera, dins de el Pla d’Inversions 2020/2021. Aquesta xifra permetrà dur a terme diferents projectes d’infraestructures en el municipi. Aquest Pla Inversor bianual permetrà que Bétera comence a executar els projectes aconseguits.

La construcció de noves infraestructures per a l’evacuació d’aigües pluvials en c/Falconet i c/Astor de la Urbanització Torre en Conill és un dels projectes aprovats que s’executaren per a millorar l’evacuació d’aigües pluvials en la zona.

En l’actualitat aquests carrers pateixen acumulacions d’aigua importants en època de pluja, que afecten els vials de la zona i fonamentalment als habitatges allí existents.

Amb un import de 160.846,54€ s’urbanitzarà la plaça de l’antic col·legi Josefa Guardiola per a així poder obrir al públic la zona del pati de l’aulari, convertint-lo en una plaça oberta per al gaudi de tots els ciutadans, ampliant la vorera, eliminant el mur i realitzant millores en el mateix edifici.

També s’han destinat 20.000€ per a la reurbanització del vial d’accés al Parc Empresarial de l’Horta Vella que suposa l’eliminació de la mitjana central existent, per a una millor maniobrabilitat dels vehicles pesants que accedeixen al polígon. Es tracta d’una petició reiterada en el temps dels empresaris de l’Horta Vella que facilitarà la càrrega i descàrrega dels vehicles.

També es procedirà a la pavimentació del camí de connexió entre Camí Paterna i La Provisió que en aqueixos moments estan units únicament per camins sense pavimentar. Aquesta obra significarà tindre un enllaç amb les millors condicions de trànsit per als veïns i veïnes de Bétera.

L’àrea d’Esports, ha obtingut més de 400.000€, per a destinar a diferents infraestructures que milloren els serveis esportius en el municipi. Per això, es construirà una nova coberta oberta i instal·lacions elèctriques en la pista multiusos del R-7 situada en la c/ Serra de Mariola, pròxima a Torre en Conill amb la finalitat d’optimitzar l’ús d’aquesta. Aquesta es podrà utilitzar en dies de pluja o mal temps. També s’aconseguirà ampliar les instal·lacions esportives de qualitat, a més zones del municipi.

Seguint amb les actuacions de millora en les instal·lacions esportives i amb l’objectiu de poder utilitzar la pista multiesport que existeix en el Poliesportiu municipal en una major època, amb pluja o mal temps, es realitzarà la coberta d’aquesta. Al seu torn, també s’instal·laran canastres retràctils motoritzades amb la seua corresponent instal·lació elèctrica. D’aquesta forma, els equips esportius, fonamentalment de basket, però també d’altres disciplines, disposaran de més espais adequats, per a poder complementar les pistes del pavelló cobert.

El Consistori elaborarà un Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM) amb la finalitat d’incorporar els objectius establits per l’Agenda 2030, així com les prioritats futures respecte a obres i serveis en l’agenda urbana municipal.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia