El Ple del Consell ha aprovat aquesta setmana la declaració d’emergència per a la contractació dels serveis i actuacions necessàries per a poder dur a terme el Pla d’Actuació Post-Estat d’Alarma en la Comunitat Valenciana (PAPEAL-CV).

La Comunitat Valenciana participa, juntament amb altres comunitats autònomes, en el Pla de Resposta Primerenca en un escenari de control de la pandèmia per COVID-19, que és l’instrument del Ministeri de Sanitat per a donar resposta davant increments de la transmissió en un escenari de control de la pandèmia.

En aquest marc, la Comunitat Valenciana compta amb el Pla d’Actuació Post-Estat d’Alarma, que té com a finalitat dotar dels mitjans i capacitats necessaris als centres sanitaris, atenció primària i especialitzada, per a poder donar resposta a una activitat extra associada a l’increment de la transmissió del coronavirus.

Aquest pla comporta una sèrie d’actuacions en les diferents àrees i suposa una inversió de 38.165.480 euros.

D’una banda, del total de pressupost, el pla contempla la reforma i adaptació de les infraestructures sanitàries per a poder dotar als centres dels mitjans necessaris, i que compta amb una inversió de 21 milions d’euros. A més, la despesa en equipaments associats a aquestes reformes, que suposa una inversió de 7’2 milions d’euros.

Així mateix, altres actuacions contemplades en aquest pla són accions de comunicació i informació per a garantir que la ciutadania estiga degudament informada sobre les situacions de risc, així com mesures d’autoprotecció i precaucions a adoptar amb la finalitat d’evitar la transmissió del coronavirus.

Per a això, es destinen 950.000 euros en actuacions de comunicació orientades a la prevenció, protecció i promoció de la salut de la població.

El Pla contempla també accions per a ampliar les capacitats en l’àmbit de l’atenció sanitària que se centren en un reforç dels sistemes d’informació, i que compten amb una inversió de 8.000.000 d’euros.

Així mateix, el Ple del Consell ha aprovat la declaració d’emergència per a l’adquisició de 55.000 termòmetres per import de 428.500 euros, sense IVA.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia