Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà informació en temps real sobre l’aforament dels trens en circulació en les principals estacions de la xarxa de Metrovalencia. Per aquest motiu, instal·larà pantalles en els vestíbuls d’accés.

Aquesta mesura, encara en proves, es preveu que comence a funcionar de manera regular en les pròximes setmanes. Una vegada en funcionament possibilitarà establir, en cas de necessitat, una limitació d’accés a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar el nombre de viatgers, prèviament fixat al pas de cada estació.

Les 24 pantalles s’han instal·lat en les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Nou d’Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri.

Aquesta actuació s’emmarca dins de les diferents accions desenvolupades per FGV en els últims mesos per a garantir la seguretat dels usuaris i usuàries dels nostres serveis de transport públic.

Les dades que s’analitzen parteixen d’una estimació prèvia sobre l’aforament de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d’ocupació dels combois i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions senyalitzades en el sòl, així com guardar distància amb altres persones.

FGV realitza des de fa mesos comptatges regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques “big data”, amb vista a establir l’adequació d’aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. El següent pas està sent la comptabilització mitjançant les cambres de l’interior de les unitats, amb les quals s’obté una fiabilitat del 97%.

D’altra banda, com a mesures preventives FGV aconsella evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central de trens i tramvies, a fi de permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar. Així mateix, encara que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment també recomana llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport.

A més, indica que en les andanes, durant l’espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones, tal com està indicat en el sòl amb la nova senyalització.

En les estacions, els viatgers i les viatgeres poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’aplicació (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia