Ahir diumenge, membres de la Fundació Limne i veïnes i veïns de Bétera es van acostar al barranc del Carraixet per a entre totes i tots realitzar una neteja del tram comprés entre el Poliesportiu de Bétera i el pont de l’Ecoparc. A aquesta cita també van assistir diferents membres de l’equip de govern encapçalats per l’alcaldessa del municipi, Elia Verdevío i la regidora municipal de Medi Ambient, Glòria Campomanes, així com alguns representants de la corporació municipal (Compromís i Vox) i d’altres grups polítics del municipi (Podemos i Esquerra Unida). En definitiva, un acte on es va mostrar que el respecte pel Medi Ambient, com també altres assumptes, no deu entendre de colors.

Aquesta fou una jornada de neteja de rius, amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar sobre l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus.

El punt de trobada fou l’aparcament del Poliesportiu de Bétera (avinguda de la Diputació, 15).

La Fundació Limne, encarregada d’organitzar aquesta classe de jornades amb el nom “Mans al riu“, és una entitat sense ànim de lucre enfocada a la restauració d’ecosistemes mitjançant la participació ciutadana.

Durant el transcurs de la jornada, la monitora va informar les persones participants sobre la destinació que correspon a cada residu i, també, sobre l’eco-parc de Bétera. En aquest sentit, els participants van comptar amb unes bosses per a la separació selectiva de les deixalles que es troben. A més, es van quantificar i classificar també, segons el grup social que les genera.

Els allí presents, tant grans com menuts, van trobar-se amb tota classe de residus i deixalles: neveres, cartons de dimensions considerables, quantitat de llandes de cervesa, roba amuntonada, motors d’aspiradores…

A continuació, us oferim una fotogaleria de la jornada. Per a demà, estem preparant un vídeo.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia