L’Ateneu de Bétera ha preparat diverses activitats culturals per a aquest primer cap de setmana d’octubre. Així, divendres 2 d’octubre, tindrà lloc un esdeveniment d’alta volada científica. Les instal·lacions de l’Ateneu (plaça Mercat, 5) rebran la visita del físic Juan Bisquert, catedràtic de física a la Universitat de Castelló, editor i divulgador de ciència. Aquest presentarà tres llibres.
En un dels llibres, parlarà de Vicent Caselles, un dels matemàtics europeus del s. XX, nascut a Gata de Gorgos, de reconeguda trajectòria i més conegut a diverses universitats del Món que no a València.  Els allí presents tindran l’oportunitat d’adquirir un llibre en homenatge al seu treball.
El segon llibre va de mesura: Del Dunkerque al Montgó. Sabeu que el meridià G es mesurà, fa gairebé dos-cents anys, des del Montgó?
El tercer llibre, del mateix Juan Bisquert, és la Conjectura Canamel o El sacrifici del bateig, una aventura de ficció que provarà d’explicar-nos la transcendència de la ciència en la vida…
La programació de la setmana continuarà de manera intensa dissabte, 03 de setembre, amb la Festa Estellés 2020. Com cada any, es procedirà a la lectura dels versos del poeta. Si voleu llegir, assistir, participar, col·laborar, començaran a les 20.00 hores i després, dins la programació tindran l’estrena de la Rondalla de l’Ateneu, que ha preparat alguns versos musicats.
Per coordinar la Nit, els lectors i lectores quedaran a les 19.00 hores.  Enguany es pretén fer una selecció del “Mural del País Valencià” (obra poètica de Vicent Andrés Estellés). Aquesta obra compta amb poemes de la comarca, del poble, de la festa…És una proposta, però els participants podran llegir el que desitgen.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia