La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat (també regidora de Compromís a l’Ajuntament de Bétera), Daría Terrádez, participa aquest dimecres, 30 de setembre, convidada com a experta en el grup de treball d’integració cultural del Consell d’Europa. La primera reunió del grup va tindre lloc aquest dimarts, 29 de setembre, de manera telemàtica.

En aquest grup de treball s’exposa tant el model de les oficines Pangea (en col·laboració amb els ajuntaments de la Comunitat Valenciana) com l’Estratègia Valenciana de Migracions, coordinada des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la presentació de les quals està prevista per a finals d’any.

La intervenció de Terrádez tindrà lloc aquest dimecres, i, a més de la presentació d’aquestes accions de la Comunitat Valenciana, se centrarà en destacar els reptes als quals s’enfronta la societat actual, on és necessària una creixent col·laboració de tots els poders públics per a combatre els discursos d’odi i impulsar una educació en valors i en drets humans.

La directora general de Relacions amb la Unió Europea i l’Estat ha destacat que “les regions, en el nostre cas les comunitats autònomes, tenim les competències en matèria d’integració de persones migrants i refugiades; per això, intercanvis d’experiències com aquest són tan importants per a construir millors polítiques integradores”.

A més, ha afegit que la idea clau per a l’èxit d’aquestes polítiques és l’absolut respecte dels drets humans, que no són una alternativa sinó una obligació.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia