La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va participar aquest dimecres en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en el qual el Ministeri de Sanitat va presentar el document amb criteris que determinen mesures per a grans ciutats que superen els llindars de risc d’expansió del coronavirus.

La consellera ha mostrat el seu suport a aquest document perquè “és important que es prenguen decisions de manera coordinada entre totes les comunitats autònomes, com hem fet des de l’inici de la pandèmia”. En aquest sentit, Barceló ha destacat que “l’aprovació d’aquest acord no interfereix en les competències de la Comunitat Valenciana i en les mesures que es puguen continuar adoptant per al control de la pandèmia”.

En la Comunitat Valenciana hi ha quatre ciutats amb més de 100.000 habitants: Castelló (171.728 habitants), València (794.288), Alacant (334.887) i Elx (232.517), i en cap d’elles s’ha aconseguit mai una taxa d’incidència de 500 contagis per cada 100.000 habitants. “És més, ni tan sols s’ha arribat mai, ni en la fase més aguda de la pandèmia, a la meitat d’aqueix llindar”, ha assenyalat.

De fet, en aquests moments, la incidència acumulada (IA) dels últims 14 dies en la Comunitat Valenciana és de 107,90 casos per cada 100.000 habitants. A la ciutat de València, la IA és de 115,45; a la ciutat d’Alacant, 137,96; a Castelló de la Plana, 155,48; i a la ciutat d’Elx se situa aquesta taxa en 164,72.

D’altra banda, segons Conselleria, la capacitat hospitalària per a respondre a la pandèmia, l’ocupació de llits UCI per part de pacients COVID és del 10,9%, i en planta del 3,9%.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia