L’equip de Betera.com és un gran defensor de les tradicions del nostre poble. Per aquest motiu, li agrada escoltar i conéixer de ben a prop les associacions lúdiques-culturals que existeixen al municipi, així com donar-li veu al Món festiu local.

En aquest sentit, encara que tal vegada és una mica precipitat per les dates en les quals estem ja, ens agradaria fer uns especials dedicats a dues figures religioses que a Bétera compten amb gran devoció, inclús en alguns veïns i veïnes que no són practicants habituals de la religió. Parlem d’El Santíssim Crist de la Protecció i de La Milagrosa. Donat que enguany no han pogut eixir en processó, ens agradaria oferir-los un especial on parlar dels orígens de cada tradició, l’evolució de cada festivitat i molt més.

Per poder parlar de tot açò, necessitem la vostra col·laboració. Per exemple, sabem que abans El Crist comptava amb clavaris i clavariesses, que la colla de Campaners de Bétera va recuperar els seus tocs, que algun any hi ha hagut un grup de dones portadores de la imatge, que enguany s’ha formalitzat una colla de portadors… Però volem saber molt més. Tot allò que les nostres veïnes i veïns vulguen aportar al respecte: informació, imatges de tota classe relacionada amb aquesta festivitat, documentació…

D’altra banda, també sabem que La Milagrosa compta amb clavaris i clavariesses fadrins i casats. Habitualment, els clavaris i clavariesses casats eren aquells que eixos anys complien els 25 anys de casat i, en la missa del dissabte es tornaven a casar molts d’ells. Els fadrins, habitualment eren aquells que tenien els 19 anys d’edat o anaven a complir-los el mateix any. Així mateix, sabem que aquesta celebració està arrelada al col·legi “Nuestra Señora del Carmen” i que una imatge representativa de La Milagrosa en una caixeta de fusta, solia alternar-se i romandre en la casa d’un dels seus devots durant una temporada. Però ens agradaria saber més d’aquesta celebració i també necessitem la vostra aportació amb informació, imatges de tota classe relacionada amb aquesta festivitat, documentació…

Si voleu col·laborar, teniu de temps fins el pròxim dilluns, 5 d’octubre, a les 20.00 hores. Només cal que envieu un correu a: betera@betera.com o envieu un WhatsApp al: 679947651 (Carmen) i ens ficarem en contacte amb vosaltres amb molt de gust perquè entre totes i tots puguem parlar de Bétera i les seues tradicions.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia