La Diputació de València va reunir aquest dijous, 01 d’octubre, a les alcaldesses i alcaldes de la comarca del Camp de Túria per a coordinar els treballs de prevenció d’incendis. La cita va tindre lloc a Olocau.

El diputat de Desenvolupament Rural i president del Consell d’Administració de Divalterra, Ramiro Rivera, acompanyat pel cap del servei de Brigades Forestals, Álvaro Escrig, va explicar que l’alerta sanitària ha afectat el pla de treball anual de les brigades, per la qual cosa s’estan prioritzant les actuacions més urgents i la resta s’avaluarà per a la seua inclusió en el pla de 2021.

En este sentit, el responsable dels brigadistes, Álvaro Escrig, va recordar que les sol·licituds són valorades per una Comissió de Seguiment, en la qual estan representats el Consorci Provincial de Bombers, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de València i la Direcció de Brigades Forestals de Divalterra.

Aquesta comissió estableix els criteris per a l’elaboració del Pla de Treball en funció de factors com el risc d’incendi forestal, de la presència d’Espais Naturals Protegits, que l’actuació estiga inclosa dins d’un Pla de Prevenció d’Incendis -especialment el local- i de la mena d’intervenció.

Així, les actuacions prioritàries es desenvoluparan en àrees recreatives, zones d’elevada afluència i zones d’interfície urbana-forestal. D’igual forma, tots aquells treballs que impliquen l’adequació de la vegetació a l’entorn de punts d’aigua o camins forestals i el manteniment o execució d’àrees tallafocs i faixes auxiliars ocuparan la major part del temps de la labor silvícola de les brigades de Divalterra.

Quant a les actuacions en llits i barrancs, el responsable de Brigades i el diputat Rivera van explicar que es treballa en coordinació amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que és l’organisme competent per a este tipus de treballs. A més, s’ha incidit en la rellevància que els Ajuntaments assumisquen el compromís de mantindre les zones per on han passat les brigades de barrancs per a assegurar l’efectivitat dels treballs, pel ràpid creixement de les canyes.

Ramiro Rivera va indicar que “l’objectiu de la reunió és que els municipis compten amb tota la informació necessària per a sol·licitar les actuacions de les brigades forestals de cara al Pla de Treball de 2021, coneixent de primera mà aquelles que la Comissió de Seguiment considera prioritàries”.

Per a concloure, el diputat va explicar als alcaldes i alcaldesses assistents a la jornada altres actuacions que es duen a terme des de Divalterra i que són de gran interés per als municipis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia