La Comunitat Valenciana té activat des de les 10.00 hores d’aquest divendres avisos en tot el seu territori per ratxes de vent que han oscil·lat entre els 70 i els 100 quilòmetres per hora, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Durant la matinada ha començat a bufar vent fort de ponent, amb ratxes que han aconseguit els 67 quilòmetres per hora en l’aeroport de València, els 66 quilòmetres a València, els 65 a Vilafranca, els 58 a Bicorp i a Llíria i els 56 a Buñol.

Així mateix, a Pego s’han mesurat ratxes de vent de 55 quilòmetres per hora, a Chelva de 52, a Utiel (València) i a Torreblanca de 51, a Barx de 49 i a Segorb de 43 quilòmetres.

L’Aemet ha establit avís taronja a l’interior nord de València per ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora, i en el litoral nord d’Alacant, l’interior d’Alacant i l’interior sud de València per ratxes de fins a 90 quilòmetres.

A més, l’avís era groc per ratxes de vent de fins els 80 quilòmetres a l’interior de Castelló i de fins a 70 quilòmetres en el litoral sud d’Alacant, el litoral de Castelló i el litoral de València.

A això cal sumar avís groc per fenòmens costaners en el litoral de Castelló i de València, on a causa del vent de l’oest de força 7 les ones poden aconseguir de 2 a 3 metres mar endins, i en el litoral d’Alacant, on les ones arribaran als 3 metres.

Aquest vent s’ha fet sentit també a Bétera. A més a més, al voltant de les 15.00 hores, la pluja també feia acte de presència. Des de Generalitat es recomana extremar les precaucions. A continuació oferim un vídeo gravat hui al nostre municipi:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia