La Direcció General de Tràfic (DGT) va començar aquest dimecres a instal·lar nous senyals en els cent trams de carreteres secundàries espanyoles més perilloses per als motoristes.

Els senyals són de gran grandària i indiquen el nombre de víctimes en el tram en els últims cinc anys. A més adverteixen del reforç de la vigilància.

Cadascun dels cent trams que seran senyalitzats té una longitud aproximada de dos quilòmetres i tots ells han sigut seleccionats tenint en compte criteris de sinuositat i d’accidentalitat del mateix en els últims cinc anys.

Per províncies el major nombre de trams perillosos per a motoristes que seran senyalitzats, vint, es concentren a Santa Cruz de Tenerife, seguits de deu a Las Palmas, nou a Màlaga, huit a València, set a Alacant, sengles a Balears, sis a Castelló, quatre a Astúries i a Granada, tres a Cantàbria i a Navarra i dos a Almeria, Àvila, Còrdova, Osca i Madrid.

Fernando Grande-Marlaska ha explicat que aquesta mesura és conseqüència de les xifres d’accidents d’aquests usuaris. El ministre també avança que en el marc de la reforma del reglament general de circulació s’està estudiant l’obligatorietat de l’ús de guants per als motoristes i la recomanació que porten coixí de seguretat les motos d’alta cilindrada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia