L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha informat que el preu de l’electricitat continua creixent.

Segons OCU, el mercat majorista ha incrementat el seu preu en un 15,9%, fins als 41,96 €/MWh, un preu molt similar al que va tindre al setembre de 2019.

Aquest increment del cost de l’energia suposa una alça del 4,1% en la factura d’un consumidor mitjà, (amb un consum de 4,6 kW i 292 kWh al mes/3500 a l’any) que tinga contractada la tarifa PVPC. Així de setembre pagarà de mitjana 58,89€, una mica més de dos euros del que pague a l’agost (56,57€).

OCU assenyala que, amb aquesta nova pujada, i encara que el mercat continua tenint preus continguts d’electricitat, ja ha recuperat pràcticament tota la rebaixa de preus del mes d’abril, i se situa en uns nivells similars als de setembre de 2019. Una mala notícia sens dubte per a les economies familiars, especialment per a les més vulnerables, que han crescut amb l’impacte de la crisi econòmica.

Davant aquesta pujada de preus, OCU torna a recomanar als usuaris revisar el seu contracte d’electricitat, especialment a aquells que es troben en el mercat lliure, ja que són molts els usuaris que no s’han beneficiat de la rebaixa de preus de l’electricitat iniciada fa un any.

Per això, anima  als consumidors a comparar la seua tarifa actual amb la tarifa regulada PVPC que ofereixen les comercialitzadores de referència, ja que encara que és probable que continuen les pujades en els pròxims mesos, els seus preus són sempre competitius. Els usuaris també poden optar per alguna de les ofertes del mercat lliure amb preu fix durant els pròxims dotze mesos, protegint-se del risc que el preu de l’electricitat puge en el que queda d’any. En aquest cas, recomanen la comparació per a assegurar-se que contracten una bona tarifa.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia