La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i l’Associació Cultural Falla Na Jordana han preparat el vídeo ‘La terra del foc’ amb el vocabulari de la pirotècnia. Aquest vídeo serà presentat hui dissabte, 3 d’octubre, en el Teatre Principal de València a les 19.00 hores.

Es tracta del primer vídeo produït per la Diputació de València per a difondre este lèxic que trobem en tota festa. Aquest, és un audiovisual pensat per a xarxes i missatgeria instantània, emmarcat dins la presentació del Tirant de Lletra, promogut per l’Associació Cultural Falla Na Jordana.

El vídeo s’ha realitzat amb l’assessorament de l’associació CRE-València, especialistes en la cultura i la tècnica de la pirotècnia valenciana i el disseny ha estat obra dels creatius Estudio Granissat. Amb un disseny que recrea la interfície d’un vídeojoc dels anys 70, l’estètica dels jocs d’Arcade que va popularitzar l’empresa Atari, s’exposa un enfrontament fictici entre les alternatives del món del foc d’artifici: participar com a espectador i escollir l’avatar de la mestra pirotècnica i les seues armes (morter, canterella, pólvora negra i colpejador) o ser membre actiu i escollir l’avatar del CRE (reconegut com a expert) i tindre llicència per a fer servir el tro de bac, el coet, la roda i les espigues. Al remat,els dos personatges col·laboren junts en la terra del foc, on vivim la gent que som “de traca i mocador”.

La música de ‘La terra del foc’ ha sigut composta expressament per al projecte per Biano, discjòquei del grup Orxata Sound System, i la locució ha sigut a càrrec de César Lechiguero. Un elenc de professionals valencians que, com ja és costum en les iniciatives de la Diputació en matèria de normalització, difonen la història i els costums de la terra utilitzant el vehicle de la llengua autòctona.

El vídeo, com la resta de materials que crea la Unitat de Normalització Lingüística, estarà disponible en el web www.dival.es/normalitzacio i en les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube) en el compte de Valencià a la Dipu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia